expand_more
search

Kampioenstitel vierspannen gaat naar Meine Woudstra

calendar_today 18 juni 2023

Zijn allereerste keer meerijdend in het vierspan-kampioenschap en dan meteen tot kampioen worden gehuldigd. Meine Woudstra uit Sint Nicolaasga realiseerde het afgelopen zaterdag op Concours Hippique Drogeham.

Leermeester Frits de Jong

Meine Woudstra was jarenlang een vast gezicht in het team van Frits de Jong. Met name als het gaat om de meerspanformaties. De bescheiden Woudstra leerde van Frits een aantal essentiële zaken als het gaat om rijden van tandem, klavertje drie of vierspan. “Je moet de boel goed voorwaarts houden” zegt Meine. Nu de tijd rijp is voor Woudstra om het rijden zelf eens te gaan ondernemen slaagde dat uitstekend en gaat hij als kampioen de boeken in.

Nu eigen paarden

Het vierspan van Meine Woudstra bestond uit de volle broers Wabe en Beant, beide zonen van de meervoudig hengstenkeuringskampioen Norbert 444 uit de stermerrie Petra W. (Beart 411). Het kwartet bestond verder uit Zafirah (Hessel 480), gefokt door Jan Wietse de Boer, en eerder in eigendom bij Albert Minkema uit Houtigehage die haar een aantal jaren geleden verkocht aan Meine Woudstra. Een vierde paard, Fryso VDK (Nane 492) werd geleend bij Jelle en Mechteld van der Kooi.

Fijn gereden

Meine Woudstra is na afloop van de wedstrijd ingetogen, maar stiekem toch heel erg blij. “Dit is wel geweldig” zo zegt hij. “Ik heb vandaag heel fijn gereden, de paarden hadden er zin in. Het liep heel erg lekker” en dat is ook wat de juryleden zagen. “Een heel mooi compleet geheel. Heel netjes gereden, mooi rustig in tempo en in hoofd/hals houding en over de benen mooi gelijk”. Jelle van der Kooi werd tweede in het kampioenschap. Albert Minkema derde en Augustinus Hoekstra vierde.

Hoekstra’s winnen meerdere rubrieken

Augustinus Hoekstra won met GPD Aron (Jouwe 485) de eerste competitiewedstrijd om de Provincie Fryslân Priis en wist eveneens de ereklasse te winnen. Hierin startte hij GPD Ward (Thorben 466), die later op de dag ook door zoon Jelte naar winst werd gereden in de Stal de Mersken/Stal Chardon young riders competitie. Aron en Ward in tweespan bleek eveneens niet te verslaan deze dag. De damesklasse werd door Wiesje van der Woude met Durk (Tsjalle 454) gewonnen, terwijl Sybren Minkema met Fryso 518 (Hessel 480) deze keer won in de KFPS nieuwelingencompetitie.