expand_more
search

Keuren in de VS: hengstveulen Wahkan (Bene 476) kampioen, moeder reserve

calendar_today 4 oktober 2023

Op de keuring in Rapid City, South Dakota in Amerika is hengstveulen Wahkan van BHF (Bene 476 x Alwin 469) uitgeroepen tot algeheel kampioen. Zijn moeder Yfke L. Ster A (Alwin 469 x Beart 411) kreeg de titel reserve algeheel kampioen.

Eerste premie voor Wahkan

Op de keuring met 13 veulens en paarden waren de veulens de smaakmakers. Van de vijf veulens kreeg er één een eerste premie van juryleden Popke van der Meulen en Willem Sonnema. Wahkan van BHF (Bene 476 x Alwin 469), gefokt en in eigendom van Paula en Tim Pederson werd daarmee automatisch kampioen. Het hengstveulen beschikt over veel rasuitstraling met een edel hoofd en een lange hals. ‘Hij heeft een goede bovenlijn en draaft opwaarts met een goed achterbeengebruik’, geven de juryleden aan.

Dubbelslag voor Paula en Tim Pederson

Het reserve algeheel kampioenschap kwam op naam van de moeder van de kampioen: Yfke L. Ster A (Alwin 469 x Beart 411). De achtjarige merrie werd gefokt door de familie Leemans uit Maarheeze en is in eigendom van Paula en Tim Pederson die een mooie dubbelslag maakten. De voldoende rastypische Yfke heeft een goede bovenlijn, maar is op de lendenen wat strak, zo zagen de juryleden die Yfke geen doorverwijzing voor graadverhoging gaven. ‘Haar stap is actief en ruim, in haar draf heeft ze voldoende souplesse en haar achterbeen mag ze nog iets meer onderbrengen.’

Van stamboek naar promotie

Eén stamboekmerrie maakte promotie naar Ster met een tweede premie: Kuga van de Hondshoeve Ster (Pier 448 x Fetse 349), gefokt door Sascha Snellenburg en in eigendom van Linda Torgerson.