expand_more
search

‘King of the stallions’ Jasper 366 gestorven

calendar_today 11 januari 2023

Op dinsdag 10 januari is Jasper 366, de ‘King of the stallions’op 28-jarige leeftijd ingeslapen. Jasper 366 was de publiekslieveling van de Hengstenkeuring en in de fokkerij was hij grensverleggend met zijn swingende beweging.

Fit en vitaal tot op hoge leeftijd

De Sport Elite en Preferente Jasper 366 genoot van zijn pensioen bij zijn fokkers die al die jaren ook zijn eigenaren en verzorgers zijn gebleven, de familie Teake, Gooitske, dochter Baukje en zoon Theo Wijma in Jislum. Tot op hoge leeftijd was de hengst met het vele behang, het fraaie koppie en de elastieken beweging nog fit en vitaal, en draafde vol bravoure afgelopen zomer nog door de wei. De laatst tijd kreeg hij last van een trauma aan zijn been en dat deed de familie besluiten de hengst een waardig einde te geven.

Drie dagen voor de Hengstenkeuring

Jasper overleed drie dagen voor de Hengstenkeuring 2023, de keuring waar hij drie jaar geleden nog zo glansrijk afscheid had genomen. 25 jaar was hij in 2020 toen Harry van Middelaar hem in de lange lijnen begeleidde langs het publiek dat met tranen in de ogen op de banken stond terwijl speaker Bert de Ruiter hem aanmoedigde. Wie kan zich deze memorabele dag vol kippenvel niet herinneren.

3000 dekkingen

Jasper 366 werd in 1995 geboren als Kasper ‘fan Panhuys’, als zoon van Olof 315 en Antje ut de Mieden Ster Prestatie (Franke 251), en in 1998 kreeg hij als driejarige hengst zijn dekbevret. Er werden in zijn leven zo’n 3000 dekkingen van hem geregistreerd, hij heeft vijf goedgekeurde zonen en inmiddels vele kleinzonen gebracht. Hij leverde 8 Modelmerries, 16 Kroonmerries en 29 dochters van Jasper 366 werden Preferent, 61 verdienden het Sport Predicaat, 6 werden er Sport Elite en 14 haalden het AAA predicaat.

Luister in deze vierde podcast in de serie naar de Hengstenkeuring 2023 naar een eerbetoon aan Jasper 366 met samenvatting van zijn leven.

 

 

Meer nieuws