expand_more
search

K&PP-kampioenschap: 5 zesjarigen en 6 zevenjarigen naar finale

calendar_today 7 oktober 2023

Op het K&PP kampioenschap in Harich hebben zich op zaterdag 7 oktober vijf zesjarigen en zes zevenjarige paarden geplaatst voor de finale die op zondag 8 oktober verreden gaat worden.

Faust 523 op kop bij de zesjarigen

Bij de zesjarigen haalde Lotte Nefkens met KFPS stamboekhengst Faust 523 een score van 76,80% en plaatsten zich daarmee op kop. Demi van Nispen bezette de tweede plek met Eebert DVN (Nane 492) en 75,60%. De beste merrie in deze klasse kwam op de derde plaats: Evelyn P (Nane 492) met Tess Dedden. Met Floris van de Terpen (Hessel 480) en Fleur O (Markus 491) komen er in de finale bij de zesjarigen nog twee paarden die afgelopen tijd al opvallend gepresteerd hebben, waarmee de finale op zondag spannend gaat worden.

Esther en Casey weer in de top

Bij de zevenjarigen reed Esther Liano zich naar de koppositie met Butemare’s Casey fan ’t Blocklân (Tsjalle 454). De winnaar bij de zesjarigen vorig jaar werd met 76,80% eerste in deze klasse. Met een verschil van 6% komt Lisette Westerbeek met Thyra van Stal Berkmeer (Wybren 464) op de tweede plek en is ook de beste merrie. De derde positie is voor Maureen Okken met Wybren fan Mokum (Alke 468).

Esther Liano net Butemare’s Casey fan ’t Blocklân (Foto: Ingrid Truijens)