expand_more
search

Laatste selectiewedstrijd mencompetitie: Udo en Its (Hessel 480) en Karin en Bente (Wolfert 467)

calendar_today 24 juli 2023

Op zondag 23 juli werd de zesde en laatste selectiewedstrijd van de Horses2fly KFPS mencompetitie in Koudum gehouden. Een aantal menners verstevigden hun positie voor een finaleplek, anderen wisten mooie punten te scoren en in het klassement te stijgen.

Dicht bij elkaar

In de gecombineerde klasse van de B en de L lagen de punten van de verschillende combinaties dicht bij elkaar. Udo de Haan kwam met Jolene S.A. Kroon AA (Markus 491) op kop met 203 punten. Twee combinaties haalden hetzelfde aantal punten voor de tweede plaats: Marrit de Vries met Ieteke Jildau fan Sparjeburd Ster AA (Elias 494) en Vic van Eijk met Kado. In de tweede proef haalden Marrit en Ieteke 200 punten en dat was goed voor de koppositie, waarmee een finaleplek haar eigenlijk niet meer kan ontgaan. Suzanne Witteveen werd tweede met Cruijff fan Beabuorren (Jehannes 484) en haalde zo mooie punten binnen voor het tussenklassement.

Dubbele winst Karin en Bente

In de klasse M haalde Karin Vermeulen met Bente (Wolfert 467) twee maal de koppositie met 202 en 195,5 punten en ze verstevigde haar toch al riante positie in het klassement. De tweede plaats was voor Cees de Haan met Jouk fan ‘e Sylhoanne (Tymen 503) en voor Janet van der Ark met Rinse PJ (Thorben 466).

Twee maal Udo en Its

In de gecombineerde klasse Z en ZZ was de eerste plaats voor Udo de Haan met Its fan de Kressers (Hessel 480) met 218,5 en 203,5 punten waarmee ze het maximaal aantal punten kunnen toevoegen en ze zeker in Tolbert te zien zullen zijn. Tobias Ferwerda en Elske t.W. (Markus 491) werden tweede in de eerste proef, gevolgd door Angela Hoekman met Wieke fan Buma (Alwin 469). In de tweede proef kwam Ria Hettinga op de tweede positie met Stal Hettinga’s Allure (Tsjalle 454), gevolgd door Susan Wind met Rifka GDV (Alke 468), die beiden in de ZZ starten.

Finale 9 augustus

De finale van de mencompetitie en de strijd om de menbokaal voor de allround outdoor menner zal plaatsvinden op woensdag 9 augustus in Tolbert. Komende dagen zal bekend gemaakt worden welke menners en paarden een uitnodiging krijgen voor de finale van dit kampioenschap.

Meer nieuws