expand_more
search

Leslie Agricola pakt opnieuw de kampioenstitel damesklasse

calendar_today 10 augustus 2023

In totaal lukte het Leslie Agricola uit Scharsterbrug inmiddels al zes keer om kampioen damesklasse regio noord te worden met haar eigen Feitse G.L. (Aan 416). In 2015 won de combinatie voor het eerst dit kampioenschap. Daarna in 2017 en 2018 weer. Vervolgens wist Feitse G.L zich in 2021 en 2022 ook te manifesteren als beste damespaard en nu pakten ze voor de derde keer achtereen en dus al voor de zesde keer het kampioenslint.

Goede strijd

Het kampioenschap damesklasse regio noord zat dit jaar verweven in het middagprogramma van fokvereniging Groningen-Drenthe Combinatie en vond plaats bij de HJC Manege in Tolbert. Deze keer waren er vijf kanshebbers waarvan er drie mochten overrijden. Feitse G.L. gaf, net als anders weer een sterk optreden weg. Hij was het meest compleet met een sterk achterbeengebruik, ruim in het voorbeen en goed in houding.
Monique Brandsma-van der Meij werd heel netjes tweede met Stal Brandsma’s Diederik (Jehannes 484). In front was Diederik iets minder fier, maar ging wel tactmatig door de baan. Linda Wester werd derde met Hoveniewester Ferre (Eise 489). In de totaliteit begon Ferre de wedstrijd sterk, maar in de overkamping was Ferre wat minder recht gesteld en mocht zijn achterbeen iets flitsender.

Koendert nu aan kop

In de open klasse van het concours in Garijp was al duidelijk dat beide Nane 492-nazaten Koendert fan ‘e Bûtemare en Gouverneur fan ’t Hertefean sterk aan elkaar gewaagd zijn. Daar won Gouverneur nog de strijd in handen van Sybren Minkema. In Tolbert werd er gewisseld en mocht Iris Sijtsma met Koendert de koppositie innemen. Hij toonde een goede tuigtypische houding, waarbij neus nog wel ietsje vrijer mag zijn, maar over de benen was hij heel sterk. Gouverneur deed qua houding niet onder, maar de juryleden zagen liever niet teveel het stekerige voorbeen en wilden liever iets meer knie-actie zien.
In de ereklasse ging de winst naar Albert Lueks met Cecilia von Greifenstolz (Bartele 472), werd Hovenierwester Ferre tweede en mocht Durk (Tsjalle 454) met Wiesje van der Woude als derde opstellen.