expand_more
search

Locatiekeuring De Mersken: Ster eerste premie voor Memory K Ster (Yme 507) en Jolanda Ster (Alwin 469)

calendar_today 17 mei 2023

De eerste locatiekeuring van 2023 werd gehouden bij Stal De Mersken in Siegerswoude. Op woensdag 17 mei deelden juryleden Jan Hellinx, Sabien Zwaga en Manuel Gasseling 10 Sterren uit, waaronder opvallend veel in de klasse vier jaar en oudere stamboekmerries. Twee merries kregen een Ster met een eerste premie: Memory K Ster (Yme 507 x Uldrik 457) en Jolanda fan ‘e Ridderdijk Ster (Alwin 469 x Gjalt 426).

Jolanda fan ‘e Ridderdijk Ster (Alwin 469 x Gjalt 426) Foto: Karin Sevink

Memory maakt moeder Preferent

De driejarige Memory K Ster (Yme 507 x Uldrik 457) van fokker/eigenaar Sije Kamstra maakte indruk met haar ras. ‘Ze kijkt mooi de wereld in’, aldus Jan Hellinx namens de jury. ‘Ze heeft een goede halsvorm, is langgelijnd met een sterke bovenlijn en een lang kruis. In stap heeft ze takt en ruimte en mocht wat meer souplesse laten zien. Haar draf is mooi opwaarts en ze loopt heel mooi de bochten uit.’ Met haar Sterpredicaat maakt Memory haar moeder Maaike K.W. Ster (Uldrik 457) Preferent.
Ook de vierjarige stamboekmerrie Jolanda fan ‘e Ridderdijk (Alwin 469 x Gjalt 426) van de familie Duiven uit Hartwerd maakte promotie naar Ster met een eerste premie. De jury omschreef haar als: ‘rassig paard met een klein edel hoofd en goed gevormde hals. Ze is heel correct evenredig gebouwd met sterke bovenlijn en hard en correct beenwerk’, aldus Jan Hellinx. ‘Ze laat een vlijtige stap zien met takt en ruime passen en ze draaft mooi opwaarts, met veel balans en gaat soepel door de bochten.’

Sterke rubriek Stamboekmerries

In totaal kwamen er 34 paarden in de baan. Bij de paarden die een Ster met een tweede premie kregen toegewezen waren twee dochters van Nane 492 en twee van Yme 507, die met de eerste premie van Memory op 3 Sterren kwam. Opvallend waren ook de presentaties van de stamboekmerries van vier jaar en ouder. Van de 12 merries haalden zes een Ster, waaronder de eerste premie van Jolanda. Van de 16 veulenboekmerries werden er vier gewaardeerd met het Sterpredicaat.

Klik hier voor de volledige uitslag van deze locatiekeuring.