expand_more
search

Malou (Tiede 501) Voorlopig Kroon en fokdagkampioen Redefin, Duitsland

calendar_today 15 juli 2023

Zaterdag 15 juli is de driejarige Malou vom Friesenhof Altmark Voorlopig Kroon (Tiede 501 x Wolfert 467) kampioen geworden op de fokdag in Redefin in Duitsland. Het reservekampioenschap ging naar de zesjarige Anke fan Ramonahiem Ster (Tsjalle 454 x Fridse 423).

Voorlopig Kroon voor Malou

Malou, gefokt en in eigendom van Petra en Detlef Elling, kwam op kop in de klasse met vijf driejarige merries. Ze kreeg als enige een Ster, ook nog met een eerste premie, van juryleden Piet Bergsma, Willem Sonnema en Ulrike Beissner. ‘Ze heeft veel rasuitstraling en fijn en hard beenwerk’, lichtte Ulrike Beissner toe. ‘Haar stap is goed, met haar draf valt ze echt op met veel front, kracht en ruimte en een goed gebruik van het achterbeen.’ In de tweede presentatie kreeg Malou ook Voorlopig Kroon toebedeeld. De merrie is een dochter van de vorig jaar Model verklaarde Zwantje vom Friesenhof Altmark (Wolfert 467 x Pier 448).

Rastypische Anke

De rastypische Anke fan Ramonahiem Ster (Tsjalle 454 x Fridse 423) liet een hele goede houding in draf zien, maar de zevenjarige Stermerrie, gefokt door de familie Sijbesma/Van der Meulen uit Twijzelerheide en in eigendom van Kai Raschke, kreeg geen uitnodiging voor de Centrale Keuring. Daarvoor was haar stap wat te voorzichtig en mocht ze krachtiger vanuit de achterhand bewegen. Anke is een dochter van Tekla fan Unia State Kroon Sport Preferent Prestatie (Fridse 423 x Tetse 394).

Vier eerste premie veulens

Bij de veulens werd het enige hengstveulen met een eerste premie kampioen. De rastypische Wout vom Friesenhof Altmark (Omer 493 x Jouwe 485) draafde lichtvoetig en mooi bergop. Wout is gefokt door Detlef en Petra Elling en is een zoon van Denise van de Meikade Kroon AA (Jouwe 485 x Tsjerk 328).
Bij de merrieveulens kregen drie veulens een oranje lintje: Yfke vom Friesenhof Altmark (Auwert 514 x Alwin 469), Yara (Epke 474 x Abe 346) van Steffi Schmidt en tot kampioen werd uitgeroepen Zamira von Greifenstolz (Auwert 514 x Norbert 444) van Ralf Reinhardt.

IBOP van Lieke met Narnia

Op de zonovergoten fokdag werd één IBOP gereden. Lieke Lueks presenteerde Narnia von Greifenstolz (Reinder 452 x Onne 376) onder het zadel wat de elfjarige merrie 75 punten opleverde.

 

Meer nieuws