expand_more
search

Mans 543 stapt over naar Mexicaanse eigenaar

calendar_today 13 januari 2024

De afgelopen november goedgekeurde Mans 543 is in eigendom overgegaan naar Finca Sanro, de stoeterij in Mexico. Zijn nieuwe eigenaren Jonathan Robles en Sandra Sanchez flankeerden op zaterdag 13 januari op de Hengstenkeuring hun nieuwe aankoop samen met de fokkers van Mans 543, de familie Slagers-Karnebeek uit Goor.

Blijft in Nederland

Mans 543 AA (Teun 505 x Norbert 444) blijft de komende twee jaar nog in Nederland om te zorgen voor voldoende nakomelingen om aan de eisen van het nakomelingenonderzoek te kunnen voldoen, nodig voor het verkrijgen van een definitieve goedkeuring.

De vijfde Finca Sanro stamboekhengst

Mans 543 hoort bij de laatste lichting jonge hengsten en is gefokt door de familie Slagers-Karnebeek uit Goor die ook in Leeuwarden trots naast hun stamboekhengst stonden. De hengst uit stam 13 was in eigendom van de gebroeders van Manen en blijft daar ook op stal. Stoeterij Finca Sanro heeft nog een viertal Friese stamboekhengsten in hun bezit. Dedmer 519, Beant 517 en Rommert 498 zijn ook gestationeerd in Mexico. Jimte 533 kochten ze een jaar geleden aan en staat – ook komend seizoen – nog bij Stal de Mersken.