expand_more
search

Mencompetitie Gorredijk: Marrit de Vries en Arie Bouwman pakken punten

calendar_today 19 juni 2023

De Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen hield op zaterdag 17 juni een selectiewedstrijd tijden het CH in Gorredijk. De deelname was beperkt vanwege de districtskampioenschappen, maar dat bood weer perspectief voor andere combinaties.

Marrit en Ieteke op kop in de B/L

In de gecombineerde klasse B/L wist Marrit de Vries met Ieteke Jildau fan Sparjeburd (Elias 494) twee maal de hoogste score te halen: 204,5 en 202 punten. Daarmee verstevigt ze haar goede positie in het tussenklassement en lijkt een finaleplek zeker. Karin Hoekstra met Anneke van de Neel Ster (Bente 412 x Beart 411) wist met haar L-proef tweede te worden en dat gold ook voor Vic van Eijk met Kado in de andere proef en zo klimmen ze in het klassement.

Arie met Werner in de M/Z

In de klasse M/Z waren het Arie Bouwman met Werner (Beart 411) en Angela Hoekman met Wieke fan Buma (Alwin 469) die in de ring verschenen. Arie haalde 191 en 195,5 punten in de klasse M. Angela en Wieke reden één proef en verdienden daarmee 189,5 punten. Ook voor hen leverde dat een waardevolle score op voor een uitnodiging bij de finale.

Nog drie wedstrijden

Met de eerste drie verreden wedstrijden is de competitie momenteel op de helft. Er volgen nog drie wedstrijden die een plaatsing voor de finale mogelijk maken. 2 juli in Koudum, 16 juli in Oudega en 21 in Garijp. De finale vindt plaats op 9 augustus in Tolbert.

 

Meer nieuws