expand_more
search

Mencompetitie Harich: sterk optreden Ria Hettinga

calendar_today 29 januari 2023

De laatste selectiewedstrijd in de Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen in Harich op zondag 29 januari resulteerde in een sportieve strijd op weg naar de finale. Ria Hettinga won met haar paarden in twee klassen: in de Z en de ZZ.

Nieuwe finalekandidaten

Met Wybe VW Ster (Beart 411) haalde Ria in de ZZ 189,5 punten en kwam daarmee 5,5 punten hoger uit dan Abe Brandsma met zijn eigen gefokte Stal Brandsma’s Diederik Ster Sport AAA (Jehannes 484). Het lijkt erop dat beide kandidaten een uitnodiging gaan krijgen voor de finale.
In de klasse Z won Ria met Stal Hettinga’s Allure Ster (Tsjalle 454) met 202,5 punten en daarmee eindigde ze voor Renate Roling met Oukje fan it Heim DL Ster Sport Elite AAA (Tsjalle 454) die in het tussenklassement nog fier aan de leiding gaat. Dat wordt een mooie finale in Sonnega.

Udo en Wilma

In de klasse M haalde Udo de Haan met Its fan de Kressers Ster AA (Hessel 480) de koppositie met 197 punten. Wilma Reijenga en Jonas van de Miedweg (Maurits 437) – de winnaars van de Tinnen Menner vorig jaar – kwamen met slechts 1,5 punt verschil op de tweede plaats. Met deze score lijkt het in de klasse M nog heel spannend te gaan worden in de finale.

Karin en Bente winnen B, Wytske en Tyncke stijgen

Karin Vermeulen won de proef in de L met Bente en verstevigde daarmee haar koppositie in het tussenklassement. Tweede werd Sietske Brouwer met Weri fan Pier’s-Hiem (Wytse 462). In de klasse B won Wytske Sijbrandij-Cnossen met Tyncke (Maurits 437), die daarmee mooi omhoog schuiven in het tussenklassement. De tweede plaats was voor Marrit de Vries met Ieteke Jildau fan Sparjeburd Ster AA (Elias 494) en Wilma Reijenga kwam op de derde plek met Guusje fan Westermeer (Maurits 437) waarmee ook deze dames goed in de race zijn voor een finaleplek.

17 februari in Sonnega

De lijst met finale deelnemers wordt komende week bekend gemaakt. De finale van het mennen wordt verreden op vrijdag 17 februari vanaf 16.00 uur.