expand_more
search

Blog CO: Otte Z ingestroomd in Exloo, vier hengsten verlaten het Centraal Onderzoek

calendar_today 21 september 2023

Op woensdag 20 september is Otte Z. Ster (Tjebbe 500 x Doaitsen 420) ingecheckt bij het Centraal Onderzoek in Exloo. De hengst had uitstel gekregen omdat hij niet helemaal fit was op de aanleverdatum. Voor het men- en tuigexamen zal ook Hidde fan Dulve Ster (Markus 491 x Gjalt 426) nog aansluiten.

Vier hengsten naar huis

Het Centraal Onderzoek 2023 is inmiddels een dikke twee weken in volle gang in Exloo en – zoals het gaat in de 70 dagen test – vallen de eerste hengsten dan ook af. Zo heeft de Hengstenkeuringscommissie besloten om het onderzoek van een viertal hengsten niet te vervolgen.

De hengsten die het Centraal Onderzoek verlaten zijn:
Nykle van ’t Lansink Ster (Eise 489 x Beart 411)
Mart Simon H. Ster (Yme 507 x Hessel 480)
Jensen v.d. Terpen Ster (Tymen 503 x Tjalbert 460)
Hidde fan Stal Bellefleur Ster (Meinte 490 x Thorben 466)

Dat betekent dat er nog 17 hengsten doorgaan in het Centraal Onderzoek. Afgelopen woensdag zijn de gastruiters Frans van den Heuvel en Marten Luiten geweest en hebben zij de paarden gereden onder toeziend oog van de eigenaren van de hengsten. Volgende week komen ze weer terug en dan wisselen ze van paarden.

Aanspreekpunt en toezichthouder

Met het vertrek van Greetje Swart bij het KFPS zijn haar taken bij het Centraal Onderzoek overgenomen door Moniek Amico, waarbij oud-bestuurslid en ambassadeur van het KFPS Jan Raaijmakers de rol van toezichthouder op zich neemt. Moniek Amico is de laatste tijd al aangeschoven als rechterhand en daarmee bekend met de werkzaamheden rondom het Centraal Onderzoek. Bij vragen van eigenaren en trainingsstallen, van het gehele CO-team alsook de HKC is Moniek het eerste aanspreekpunt. Het bestuur heeft Jan Raaijmakers gevraagd als toezichthouder op te treden. Hij houdt toezicht op het proces en kan personen aanspreken op hun gedrag. Zijn bevindingen zal hij rapporteren aan de driehoek HKC, bestuur en MT.

Klik hier voor de lijst hengsten in het Centraal Onderzoek 21-9