expand_more
search

Obbe fan ‘e Lange Ekers zal instromen in het CO

calendar_today 14 september 2023

De driejarige Obbe fan ‘e Lange Ekers Ster (Teun 505 x Hessel 480) zal op vrijdag 15 september instromen in het Centraal Onderzoek. Daarmee komt het aantal hengsten dat in Exloo staat op 20, waarbij nog twee hengsten – binnenkort Otte Z. Ster en na het zadelexamen Hidde fan Dulve Ster – gaan instromen, Grand Prix hengst Jeroen Poll mag zich de laatste twee weken voor het Verkort Onderzoek melden.

Extra röntgenologisch onderzoek

Het verblijf van Obbe liet ondanks zijn aanwijzing na de derde voorrijdag nog even op zich wachten in verband met de uitslag van de herbeoordeling. In het voortraject van de hengstenselectie had Obbe een aantekening meegekregen dat en van hem nog een extra röntgenologisch onderzoek aangeleverd diende te worden. Op de beoordeling hiervan is een herbeoordeling aangevraagd, die in het buitenland is uitgevoerd. De uitslag hiervan heeft de HKC doen besluiten om de hengst in te laten stromen. Vrijdag 15 september zal deze hengst zijn intrede doen in Exloo. Omdat deze hengst later is ingetreden zal hij ook, mocht het zover komen, op een later tijdstip het examen moeten gaan doen.

Regelmatig een blog

Het reilen en zeilen in het Centraal Onderzoek zal regelmatig belicht worden in een blog. De voorbereiding staan in het teken van het zadelexamen op zaterdag 14 oktober, een eerste belangrijk meetpunt op weg naar KFPS stamboekhengst.