expand_more
search

Op excursie met de Bond: veulens bewonderen

calendar_today 22 mei 2023

De Bond Merriehouders Fries ras heeft op zondag 28 mei een excursie georganiseerd waarvoor zowel leden als niet leden zijn uitgenodigd. Opgave kan nog tot 23 mei [email protected]

Excursie veulens kijken

De excursie start om 13.00 uur met een bezoek aan Rudy Rienstra in Wommels waar zes Friese veulens te bewonderen zijn. Rudy is bekend van zijn ‘v.d. Terpen’ fokkerij en hij is eigenaar van de hengsten Hilbert 529 en Beart 411. Het programma wordt vervolgd met een bezoek aan Hindrik Kuiper in Oosterend die vier Friese veulens heeft. Hindrik werd fokker van het Jaar 2018, kreeg in 2022 een Modelmerrie en heeft voor dit jaar een hengst van Elias 494 bij de voorrijdagen.

Bestuursvernieuwing

De Bond Merriehouders Fries Ras heeft een nieuwe bestuurssamenstelling gekregen. Van het oude bestuur zijn Anja Roos en Dick Reiding meegegaan naar het nieuwe bestuur. Nieuwe voorzitter van de BMFR is Anja Roos, secretaresse is Leny Haytema, Joyce Bosch is penningmeester, Dick Reiding en Margriet van der Weide bestuursleden. Het nieuwe bestuur gaat komende twee jaar proberen de Bond, bestaande uit 80 leden, nieuw leven in te blazen.