expand_more
search

Peter Spahn weer in het zadel van Jeroen in Göteburg (met video)

calendar_today 24 februari 2023

Afgelopen december leek het nog heel ver weg voor Peter Spahn en zijn paarden; maar donderdag 23 februari werd er alweer volop getraind met Jeroen Poll (Anders 451) in het Zweedse Göteburg voor de volgende Wereldbekerwedstrijden. Vrijdag 24 februari verschijnt de combinatie aan de start.

Ongelukkige val

Op dinsdag 20 december viel de ruiter uit Niebert van een paard en liep daarmee een beenfractuur op. Een operatie was onvermijdelijk en daarmee was een mogelijke deelname in december of januari van een Wereldbekerwedstrijd van de baan. Toch was Peter vastberaden om op tijd te herstellen zodat hij zich wellicht nog kan verzekeren van een plaats in de Wereldbekerfinale in april 2023 in de Verenigde Staten. ‘Iedereen denkt dat ik niet goed wijs ben, maar ik ga het toch proberen’, aldus de doorzetter. ‘Ik heb een top team aan begeleiding in de revalidatie. Alle dagen een vol programma met fysio, kinetech, hometrainer, fitness met elastieken en lichaamsstabiliteitstraining.’

Vrijdag van start

En het is gelukt! Vrijdag 24 februari om 14.09u verschijnen Peter Spahn en Jeroen Poll aan de start van de FEI Wereldbekerwedstrijd Grand Prix dressuur in Göteburg. Donderdag 23 februari werd er al getraind in de indrukwekkende arena, en wij kunnen daar gelukkig even van meegenieten hieronder.

Meer nieuws