expand_more
search

Prachtige promotie op regiokampioenschappen: Gouverneur (Nane 492), Finne (Jehannes 484),Tornado (Alwin 469) en Wybren (Alke 468) reservekampioen

calendar_today 13 februari 2023

Op de verschillende KNHS regiokampioenschappen in het land hebben dit weekend de Friese paarden zich van hun beste kant laten zien. Vele van onze zwarte parels werden kampioen of reservekampioen tot aan de hoogste klasse dressuur in de basissport.

Gouverneur reservekampioen L1

Jildau Hart en Gouverneur fan ’t Hertefean (Nane 492) wisten de tweede plek te bezetten in de klasse L1 tijdens de Friese kampioenschappen in Harich dankzij een score van 69.92%. Deze combinatie is ook uitgenodigd om hun beste beentje voor te zetten in Ermelo. Een blauwe rozet en vierde plek was er voor Janna Kes met Stal Okkema’s Hidde (Omer 493). De zesde plek in de ereronde werd bezet door Rixt Zagema en Fenna fan Ikkerwâld (Tsjalle 454).

Finne reservekampioen M1

Ook de klasse M1 was sowieso zeer goed vertegenwoordigd met Friese paarden in Harich. Reservekampioen in deze rubriek werden Heleen de Haas en Finne T. fan ‘e Boppelannen AA (Jehannes 484) met 65,92%. Ook zij mag naar de NK in Ermelo. Maar liefst acht van de 14 combinaties waren van het Friese ras. De gehele ereronde was dan ook zwart met sokken. Derde in de M1 werden Tess Dedden en Evelyn P (Nane 492) en de vierde plek was voor Sandra de Groot en Dukke fan Panhuys Ster AA (Maurits 437).

Tornado reservekampioen Z1

Niet alleen in Friesland weten de zwarte parels te scoren. Tijdens de KNHS regiokampioenschappen van Drenthe wisten Benjamin Bakker en Tornado oet Oale Kloosterveen Ster Sport AAA (Alwin 469) de reservetitel in het Z1 op te eisen. De combinatie reed een score van 65, 43% in Emmen en mag ook naar Ermelo later dit voorjaar.

Wybren reservekampioen Z1

Ook in Noord-Holland werd gescoord, en wel door Maureen Okken en Wybren fan Mokum (Alke 468). De combinatie uit Amsterdam wist in een sterk deelnemersveld 64% neer te zetten in de klasse Z1 dressuur en werd daarmee reservekampioen. Het wordt een gezellig ‘Fries’ feestje in Ermelo tijdens het NK, want ook Maureen en Wybren mogen daar aan de start verschijnen.

Meer nieuws