expand_more
search

Regiokampioenschappen kleuren zwart; dubbelslag voor Thea Dijkstra

calendar_today 10 juli 2023

Op verschillende plekken in het land vonden afgelopen weekend KNHS regiokampioenschappen plaats, waar de Friese paarden van zich lieten horen. Uitblinker was Thea Dijkstra die tijdens de Friese kampioenschappen met zowel Harm fan de Koldenhool (Michiel 442) als Doris fan Autofarm (Michiel 442) kampioen werd.

Drukke zondag

Driemaal mocht Thea overrijden op zondag 9 juli in het Friese Harich. Met ‘ervaren’ kampioen Harm, hij werd eerder al tweemaal Fries kampioen én eenmaal Nederlands kampioen L2, behaalde Thea na twee proeven 67,96% in klasse M1. Hiermee eindigde de combinatie aan kop en mogen ze hun titel verdedigen in Ermelo tijdens de Hippiade. In de klasse Z1 kregen Thea en Doris het kampioenslint omgehangen met 65,32% over twee proeven. Als kers op de taart was ook nog het reservekampioenschap in de klasse L2 voor de amazone uit Hennaard. Met Jietse fan Autofarm (Alwin 469) behaalde Thea een score van 68,08%.

Tess en Jailey Kampioen in de B

In de klasse B werden Tess Dedden en Jailey Jede (Mees 497) tot kampioen gekroond in Friesland. De jonge combinatie scoorde maar liefst 69,92% over twee proeven en lieten daarmee de concurrentie achter zich. Tess mag met twee paarden afreizen naar de Hippiade in Ermelo, want ook Evelyn P (Nane 492) selecteerde zich in de klasse M2 voor het NK.

Tess Dedden en Jailey Jede (Mees 497).

Reservekampioenschap voor Drys, Auke, Florus en Bram

Niet alleen in Friesland waren er Friese kampioenen. In de klasse M2 van het regiokampioenschap Zuid-Holland was het reservekampioenschap voor Debby de Graaf met Drys (Omer 493). De combinatie scoorde 65% en mag ook hun beste beentje voor zetten in Ermelo. In Friesland eindigde Esmeray Ijbema met Florian Bram P.E. (Tsjalle 454) achter Thea en Harm in de klasse M1 met 66,83% na twee proeven. Hiermee werd ook hun reservekampioenschap veilig gesteld. In de klasse Z1 waren het Evelien Duin en Florus oet Oale Kloosterveen (Meinte 490) die de tweede plek innamen met 64,71% na een groot puntenverschil en vierde plek op zaterdag. In de klasse Z2 reden Kenna Bakker en Auke van Hilberalti (Jouwe 485) in Harich een sterke kür op muziek, goed voor 71,94%, waarmee ze van een derde naar een tweede plek opklommen in het eindklassement.

KFPS goed vertegenwoordigd

In alle eindklassementen wisten de zwarte parels goede scores neer te zetten, waardoor er vele ‘Friese’ combinaties zich mogen opmaken voor de Hippiade in Ermelo tijdens de derde week van Augustus. Onder deze combinaties bevindt zich ook Britt Dekker en haar Kop Jansen Jameson (Jehannes 484), die in de klasse Z1 hun opwachting zullen maken.