expand_more
search

Rommert 498 Sport Elite AA naar Mexico

calendar_today 11 april 2023

KFPS stamboekhengst Rommert 498 Sport Elite AA gaat verhuizen naar Finca Sanro in Mexico. De hengst die gefokt is door Pieter en Tiety Okkema van Stal De Noeste Hoeve wordt stalgenoot van Dedmer 519, Beant 517 en stamboekhengst Jimte 533 voegt zich eind van het jaar bij de inmiddels indrukwekkende hengstenstapel van Jonathan Robles en Sandra Sanchez van Finca Sanro.

Sport Elite in drie disciplines

De 10-jarige hengst die bij dekstation Albert Lueks op stal staat, heeft zich het afgelopen jaar opvallend in de sport laten zien wat hem het Sport Elite predicaat in drie disciplines opleverde. Op de hengstenkeuring was Rommert 498 (Norbert 444 x Jasper 366) kampioen in de Horses2fly KPFS sportcompetitie tuigen en presenteerde hij zich opvallend in de Friesian Proms met Lieke Lueks. In 2022 werd hij kampioen KFPS-Hengsten voor de concourswagen én in de lange lijnen. In 2021 won hij de Silverbowl voor het kampioenschap stamboekhengsten voor de sjees.
Pieter en Tiety Okkema fokten Rommert 498 uit Lieske fan ‘e Welle Ster Preferent Prestatie (Jasper 366 x Oege 267) en hielden hem altijd in eigendom.

Definitief goedgekeurd in 2022

Dat Rommert 498 een goed sportpaard zou worden bleek al uit zijn verrichtingsonderzoek. Met name het krachtige gebruik van het achterbeen spreekt tot de verbeelding. Een eigenschap die hij doorgeeft aan zijn nakomelingen. In 2022 werd hij op basis van de prestaties van zijn nakomelingen ook definitief goedgekeurd, waarbij vermeldt werd dat zijn nakomelingen een ‘voorbeeldig stalgedrag’ bezitten.