expand_more
search

Sfeervol Indoor Beilen brengt verschillende tuigwinnaars

calendar_today 16 oktober 2023

Tijdens de tuigpaardenavond van Indoor Beilen liet het Friese paard zich goed zien tijdens een vijftal rubriekjes. Maximaal vijf aanspanningen per rubriek zorgde voor een goede omstandigheid om de paarden te laten zien. Het ruim aanwezige publiek hielp een sterk handje mee.

Eresjerp voor Susan Wind

Een viertal nieuwelingen bond de strijd met elkaar aan. Voor hen was het vooral een hele spannende ervaring want de entourage leent zich goed voor wat extra uitdaging. Lana fan de Nijmoanne (Nane 492) met Susan Wind aan de leidsels was ook zichtbaar onder de indruk maar liet zich desalniettemin met veel houding zien. De merrie won en dat bracht Susan Wind een extra eresjerp!

Lana fan de Nijmoanne (Nane 492) wint in handen van Susan Wind de nieuwelingenrubriek. Foto: Johanna Faber

Ruime bewegers

In de gevestigde rubrieken damesklasse en open klasse waren de kopnummers sterk bewegende, maar vooral ruim gaande winnaars. In de damesklasse ging deze eer naar GPD Ward (Thorben 466) die door Anneke van der Staal werd voorgesteld. In de open klasse reed Sam Oudhof met Durk (Tsjalle 454) zich naar de winst. Voor Sam was het slechts haar tweede wedstrijd met dit ereklassepaard. Onder het zadel kende ze hem natuurlijk al goed, maar voor de wagen had ze meestal stalgenootje Wietse (Thorben 466) gereden.

Twee limietgroepen

De animo was groot in de limietklasse waardoor al vroegtijdig kon worden afgesproken dat er twee groepen mochten starten. In de eerste groep ontstond een kopgroepje van drie stuks met daarin GPD Aron, Koendert fan ‘e Bûtemare en de merrie Fokelien T.J. De meest aansprekende blikvanger was Koendert met Iris Sijtsma in de wagen, maar de hengst liep de wedstrijd in de drukke hal nog niet helemaal in een vaste cadans wat hem uiteindelijk de koppositie kostte. Harm Hamstra werd de winnaar met Fokelien T.J. die iets minder ruim ging maar wel het meest constant en in een rustiger tempo reed.
De tweede limietgroep werd gewonnen door Hiltje Holtrop die een steeds betere klik met Frijheid fan ‘e Stjelpdyk (Eise 489) lijkt te krijgen. Ze hebben er samen lang voor moeten oefenen, maar het lijkt erop dat Frijheid zich nu wat meer durft te geven en zich ontpopt tot een fijn tuigpaard.

Playbacken

Indoor Beilen kende nog een tweetal aantrekkelijke shows met onder meer de allerjongste deelnemertjes die aangespannen al heel goed uit de voeten kunnen met hun eigen pony’s. Verder kreeg een verkorte versie van de Soundmixshow een podium tussen de tuigpaarden. Gerard Joling, Michael Jackson, André Hazes, ze kwamen allemaal voorbij. Ook de Friese rouwdouwersband De Hûnekop kwam voorbij, met Stal fan de Fiifhoeke als ware promoters van het Friese land. Ze vertolkten ‘Wy kam fram Fryslân’ en werd door de jury en het ‘Drentse publiek’ gewaardeerd met een derde plaats.

Stal fan de Fiffhoeke vertolkt “Wy kam fram Fryslân’ van De Hûnekop tijdens Soundmixshow van Indoor Beilen.

Fokelien houdt zich goed staande

Indoor Beilen sluit altijd af met de Prijs der Besten waar dit jaar de beste limietpaarden van alle drie disciplines aan deel mochten nemen. Ham Hamstra durfde Fokelien T.J. (Mewes 438) wel in de strijd te gooien en deed dat bijzonder verdienstelijk met uiteindelijk een tweede plaats als uitkomst. De winnaar werd Ozandro (Cizandro) met Albert ten Berge.

Bekijk de volledige uitslagen hier:
https://www.friesetuigpaard.nl/friesland/uitslagen/