expand_more
search

Sportcompetitie mennen voortvarend van start in Oenkerk

calendar_today 24 september 2023

De Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen – indoor –  is weer van start gegaan. Tijdens de eerste wedstrijd in Oenkerk op zaterdag 23 september voegden zich nieuwe namen bij de competitie die daarmee een mooie start kende.

Scores in de Z en ZZ dicht bij elkaar

In de gecombineerde klasse Z en ZZ kwam Ito Werkman aan de start en hij haalde zijn tweespan uit elkaar en startte ze individueel. Met Sofie N wist hij in één proef de winst binnen te halen met 196 punten. Op slechts 2 punten daarachter eindigde Hette Jellema met Drys. De derde plek was voor Tobias Ferwerda met Elske t.W. die een Z-proef reed en daar 191 punten voor kreeg van de jury. De tweede proef werd gewonnen door Tobias en Elske, met slechte een punt verschil met Hette en Drys. Derde werd Angela Hoekman met Wieke fan Buma die een ZZ-proef reed.

Annemart twee keer op kop in de B

In de B was Annemart Ferwerda weer succesvol met Elske t.W. Ze noteerden 203,5 punten dat betekende 10 punten hoger dan de nummer twee in deze klasse: Gonne Dijkstra met Lutske fan Egypte. De derde plek was voor Jetske Broos met Femke V. én Grietje Algra met Douwina fan Algrastate die beide 191,5 punten voor hun proef kregen. De plaatsing in de tweede proef van de top twee was hetzelfde, met het verschil dat Annemart en Gonne met 202 en 201,5 punten heel dicht bij elkaar lagen. In deze proef werd Jetske Broos met 197 punten derde.

De klasse L werd twee maal overtuigend gewonnen door Liesbeth van de Wal-Haanstra die met Jelle van de Wolwarren een nieuwe troef uitbrengt. Ze kregen 188 en 192 punten. In één proef kwam Angela Hoekman en Jildou fan Buma op de tweede plaats met 182 punten. Derde werd Esther Broerse met Goudtsje. De tweede proef was het Femke Greidanus met Vimke B. die op de tweede plek kwam, gevolgd door Esther en Goudtsje.

Hoogste score in de M voor Jean-Pierre Jacobs

Jean-Pierre Jacobs wist met Doede fan ‘e Ypehoeve tot tweemaal toe de beste selectiescore neer te zetten in de M. Karin Hoekstra met Anneke van de Neel werd tweede op 2,5 punt achterstand. De derde in deze klasse was Janet van der Ark met Rinse P.J. In de andere proef was het Cees de Haan met zijn eigen gefokte Kjeld fan ‘e Sylhoanne die tweede werd.

Twee tweespannen

Een oproep voor meer tweespannen vond gehoor. Erwin Pruim met zijn bekende – alleskunnende – tweespan Flore M en Ouck fan Hickaerd kreeg van de jury voor hun M-proef 193 punten, gevolgd door Inge Hens die met Hayke en Rikky hier maar een puntje achterbleef. In de tweede proef was het verschil met vier punten iets groter, de plaatsing bleef gelijk.

Finale van 16 tot en met 18 februari 2024

Voor het mennen zijn (voorlopig) nog drie selectiewedstrijden gepland. De finale van de indoor competitie, zowel voor dressuur als voor mennen staat gepland van 16 tot en met 18 februari 2024.

Klik hier voor de voorlopige kalender van de indoor Horses2fly sportcompetitie

Meer nieuws