expand_more
search

Staande ovatie voor gouden jubileum Bert de Ruijter (met video)

calendar_today 26 februari 2023

Wie kent hem niet? Die donkere, maar warme stem die iedereen kan enthousiasmeren op grote paardenevenementen? De man die de spanning nog net wat weet op te voeren wanneer het tijd is om keuzes te maken tijdens onze eigen Hengstenkeuring en daarmee een waardevolle bijdrage levert aan ‘het mooiste feestje van het jaar’? Dit kan niemand anders zijn dan Bert de Ruijter, die precies 50 jaar in het vak zit.

Hengstenshow

Wat begon met het ‘aan elkaar praten’ van de onderlinge wedstrijd groeide uit naar een fulltime job waar de 64-jarige zo’n 48 weken per jaar druk mee is. Ook tijdens zijn jubileum is Bert gewoon aan het werk, en wel op de hengstenshow van de Nieuwe Heuvel in Lunteren. Deze wilden zo’n mijlpaal niet onopgemerkt voorbij laten gaan en wisten Bert naar het midden van de piste te krijgen om hem te midden van vele Friezenliefhebbers in het zonnetje te zetten. ‘Ik zag hem al aankomen’, grapte Bert.

Gouden microfoon

Samen met Luctra Goudsmederij uit Kootwijkerbroek was een passend cadeau bedacht én ontworpen voor de jubilaris. Een prachtige gouden microfoon werd overhandigd waarna de speaker plaats mocht nemen in een chique rijtuig met een, uiteraard, Fries dubbelspan ervoor. ‘Waar Bert normaal vraagt om applaus voor onze paarden, vragen wij nu om een staande ovatie voor Bert.’ En dat kreeg hij, zeer verdiend.

Meer weten over de indrukwekkende 50 jaar dat Bert in het vak zit? Dat kan door te luisteren naar onze podcast, perfect voor een rustige zondagmorgen. Klik hier voor de podcast! 

 

Meer nieuws