expand_more
search

Subtop: Rémy (Alwin 469) en Hennie naar 73% tijdens CDI Kronenberg

calendar_today 4 december 2023

Afgelopen weekend hebben Rémy Martin TKJ (Alwin 469) en Hennie Roffel driemaal een persoonlijk record gereden tijdens het CDI3* Kronenberg bij Equestrian Centre de Peelbergen. Op zondag behaalde de combinatie een score van maar liefst 73,63% in de kür op muziek.

Weinig fouten

‘We hebben echt een geweldig weekend achter de rug. Kronenberg is zo’n groot en professioneel concours en dat wij hier dan zo kunnen presteren is geweldig. Rémy was er gewoon en liet zich superfijn rijden’, aldus een tevreden Hennie. Het weekend begon met de Prix St. Georges op vrijdag, daar reden Hennie en Rémy, stamboeknaam Tygo B.T Ster Sport Elite, hun eerste ‘personal best’ met 69,65%. Zaterdag deed de combinatie uit Diever er nog een schepje bovenop door 70,49% te rijden in de Intermédiaire I, wat goed was voor een zevende plek.

Genieten van de kür

Zondag was het tijd voor de kür op muziek. ‘Mijn doel was om te genieten, ik weet dat Rémy het kan, dus we gingen ervoor.’ Zelfs op de derde dag is de negenjarige hengst nog zo ‘fris als een hoentje’, waardoor er zelfs een score van 76,23% werd gereden bij een jury. ‘Het was spannend tot het einde want we stond lang vijfde, en daarmee zouden we in de prijzen zijn gevallen en ereronde hebben mogen rijden.’ Uiteindelijk reed de laatste combinatie een hogere score dan Hennie en Rémy waardoor ze op een zesde plek eindigden met 73,63%. ‘Ik kan niet meer dan trots zijn op wat we hebben laten zien in dit enorm sterke deelnemersveld. Ik ben zo blij met dit geweldige paard.’

Hindrik in vorm in Exloo

Ook in Exloo werd dit weekend subtop gereden waar Britt Muis met haar Hindrik fan Lytsepost Sport Elite (Olgert 445) aan de start verschenen. De combinatie uit Stadskanaal reed op zaterdag naar 66,36% in de Grand Prix dressuur en behaalde daarmee een mooie derde plek. Op zondag kwamen Britt en Hindrik nogmaals in actie wat weer goed was voor een derde plek en een score van 62,44%.