expand_more
search

Subtop: Rémy Martin (Alwin 469) en Hennie Roffel ‘in vorm’ in Waregem

calendar_today 12 september 2023

Afgelopen weekend hebben Hennie Roffel en Rémy Martin TKJ (Alwin 469) uitstekend gepresteerd tijdens het CDI*3 in het Belgische Waregem. Drie dagen lang reed de combinatie naar scores boven de 66% met op vrijdag 8 september zelfs prijs en een zesde plek in de Intermediaire I.

Superscherp

‘Ik ben zo blij met onze prestaties van afgelopen weekend’ vertelt Hennie enthousiast. ‘Rémy voelde vorige week in Tolbert al heel fijn aan maar in Waregem was hij écht in vorm. Hij is momenteel superscherp, maar begint ook steeds meer te wennen aan de hele entourage waardoor we steeds lekkerder door de baan kunnen.’ De amazone uit Tijnje had eind augustus zomervakantie en gaf toen de negenjarige hengst, met stamboeknaam Tygo B.T. Ster Sport Elite, ook een vakantie. ‘Dat heeft hem echt goed gedaan, hij is helemaal fris en gaat er vol voor.’

Nog wel beter

Op donderdag reden Hennie en Rémy naar 66,70% in de Prix St. Georges. ‘We hadden misschien nog wel beter kunnen scoren, want bij het aanzetten op de diagonaal voor de uitgestrekte draf klapte er iets op de grond op het terras; en daar gingen we in volle galop!’ Op vrijdag liet de combinatie meteen al zien dat ze beter konden met een score van 68,20% in de Intermediaire I, die ook goed was voor een zesde plek én prijs. Zondag werd er nog een schepje bovenop gedaan waardoor er 69,02% op het protocol kwam te staan na de Intermediaire I kür op muziek. ‘Ook hier is er nog ruimte voor verbetering want onze muziek stond zo ontzettend hard dat Rémy er onrustig van werd. Gelukkig vond de jury het ook veel te luid en werd het aangepast, maar toen was er al wel wat spanning’, aldus een overall trotse Hennie.

Scoren in Nederland

Ook in Nederland kon er afgelopen weekend gestart worden in de subtop dressuur en vele Friese combinaties deden dat tijdens CH Joure. Op zondag 10 september reden Leonie Evink en Ulbe 506 naar 66,39% in de klasse Prix St.Georges, dit was goed voor een derde plek. Vlak achter Leonie en Ulbe eindigde Wendy Okkema met Stal Okkema’s Willem (Michiel 442). De combinatie uit Britswert behaalde 65,59%. Ook Maaike de Jong en Filou S.B. (Tjalf 443) wisten naar winst te rijden met 63,97%. De Intermediaire I kwam op naam van Margriet Wiersma-Koopmans met haar Ide K.W. (Maurits 437) dankzij een score van 67,94%. In het Drentse Vlagtwedde verschenen Benjamin Bakker en Jimmy Oet Oale Kloosterveen (Norbert 444) aan de start. In de klasse Prix St. Georges behaalden zij 64,70% en een tweede plek.