expand_more
search

Subtop Sonnega: dubbelslag voor Margriet en Ide (Maurits 437)

calendar_today 18 februari 2023

De subtopwedstrijd op zaterdagavond 18 februari in Sonnega leverde dubbele winst op voor Margriet Koopmans-Wiersma en haar Ide K.W. (Maurits 437). In de Lichte Tour haalde ze een hele fraaie score van 73,250% voor haar kür op muziek. Ook de proef sloot ze af met de hoogste score: 67,794%. ‘Netjes afgewerkt, heel correct gereden en een goede afstemming tussen paard en ruiter’, zo omschreef de jury.

Geke fan ‘e Beijemastate haar laatste wedstrijd. (Foto: Johanna Faber).

Geke met pensioen

De tweede plek bij de kür op muziek was voor Marsja Dijkman met de 13-jarige Geke fan ‘e Beijemastate (Beart 411) die 66,363% liet noteren. Voor Grand Prix merrie Geke  was het de laatste wedstrijd. Ze gaat met pensioen. Marsja heeft de merrie vanaf 3,5-jarige leeftijd onder haar hoede en zelf opgeleid tot het hoogste dressuurniveau. ‘Geke geeft altijd alles’, aldus Marsja die in overleg met eigenaresse Petra Hofma besloot Geke uit de topsport terug te trekken.

Annette en Brocht winnen ZZ-Zwaar

De subtopavond die traditiegetrouw na de finale van de sportcompetitie dressuur plaatsvindt was niet zwaar bezet met deelnemers. In de ZZ-Zwaar kwamen vijf combinaties aan de start. De hoogste score was voor Annette Verbeek met Duet’s Brocht (Tsjalke 397) met 62,429%. De tweede prijs was voor Joyce Paijmans-Wessels die met de lichtvoetige Harko K (Sake 449) 61,5% kreeg van de jury.

Indrukwekkend optreden 17-jarige Uwkje C

De vierde plek bij de ZZ-Zwaar verdient speciale vermelding, want Uwkje C is een verhaal op zich. Voordat de merrie, gereden door Tahnee Visser, schitterde in de dressuurring zette ze 10 (9 zelf gedragen) veulens op de wereld, waaronder fenomeen Yersie C. Kroon Sport AAA (Hessel 480) ‘Klein, dik en dapper’, zo omschrijft eigenaresse Yvette Pen haar inmiddels 17-jarige merrie die gefokt is door Fokker van het Jaar 2021 Gert Cent. Als 14-jarige ging Uwkje C. met Tahnee Visser in training en ‘Uwkje zo zijn ze doorgegroeid naar de ZZ-Zwaar en werd zo Sport. Afgelopen jaar kreeg ze ook nog de predicaten Preferent en Prestatie.