expand_more
search

Subtop Tolbert : Succesvol debuut Rémy (Alwin 469), mooie scores Jeroen (Anders 451) en Hebbe (Olgert 445)

calendar_today 17 april 2023

Op zondag 16 april hebben Rémy Martin TKJ (Alwin 469) en zijn amazone Hennie Roffel hun internationale debuut succesvol afrond in de Intermédiaire I kür op muziek tijdens het CDI3* in Tolbert. De combinatie reed 71,017% en behaalde daarmee een vierde plek.

Elke dag Friese toppers

Van donderdag 13 tot en met zondag 16 april was het Groningse Tolbert de place to be voor internationale dressuur. En elke dag kon men wel genieten van een of meerdere Friese paarden in de baan. Gelijk op de eerste dag kwamen Rémy Martin TKJ, stamboeknaam Tygo BT Ster Sport (Alwin 469), en Hennie in actie tijdens de Prix St. Georges waar ze tegen Spaanse-, Duitse-, Belgische- en Scandinavische combinaties reden. Hier behaalden ze 67,882% en een zesde plek.

Rijden tegen Carl Hester

Vrijdag 14 april was het de beurt aan de Grand Prix combinaties. In een groot en sterk deelnemersveld, ook Olympisch kampioen Carl Hester was in Tolbert neergestreken, zette Peter Spahn en Britt Muis hun beste beentje voor. De voor België uitkomende maar in Niebert wonende Peter Spahn reed bijna een thuiswedstrijd met zijn Jeroen Poll Sport Elite (Anders 451). Zij behaalden 65,652% en een tweeëntwintigste plek. Britt Muis en haar Hindrik fan Lytsepost Sport-Elite (Olgert 445), ook wel bekend als It’s Britt’s Hebbe, reed naar 63,326% en een zevenentwintigste plek.

Marc Peter Spahn – Jeroen Poll
© DigiShots

Ruim 68% voor Hindrik in kür

Op zaterdag 15 april kwamen alle ‘Friese’ combinaties wederom aan de start. Hennie Roffel en Peter Spahn mochten s’ochtends in actie komen tijdens respectievelijk de Intermédiaire I en de Grand Prix Special. Hennie en Rémy behaalden 66,716% en wederom een zesde plek, Peter en Jeroen reden 64,851% bij elkaar wat goed was voor een veertiende plek. De klapper op zaterdag waren Britt en Hebbe die een mooie 68,365% reden in de Grand Prix kür op muziek, met bij een jury zelfs over de 70%.

Britt Muis en It’s Britt’s Hebbe (Olgert 445). Foto: Roland Hitze, archief

Sterk eindigen

Hennie en Rémy eindigden hun weekend zeer sterk door op zondag tijdens de Intermédiaire I kür op muziek maar liefst 71,017% bij elkaar te rijden, en daarmee evenveel punten te scoren als de nummer drie, de Belgische Kizzy Halkett. Voor Hennie en Rémy staat volgend weekend het volgende internationale avontuur alweer op de agenda tijdens CDI3* Horses and Dreams in Hagen.