expand_more
search

Sybren Minkema tweemaal aan kop

calendar_today 6 juli 2023

De Friese tuigpaardrijders kregen kort geleden een uitnodiging te komen rijden tijdens de tuigpaardenavond op CSI Ommen. Juist op deze dag besloot storm Poly ook toe te slaan in Nederland, maar zwakte af in de middag waardoor de showpaarden toch wel konden rijden.

Sybren op kop

In de open klasse werden een vijftal deelnemers gepresenteerd aan eenmansjury Harry de Jong. “Ik heb veel kwaliteit gezien” zegt hij. Sybren Minkema kreeg de koppositie met Gouverneur fan ’t Hertefean (Nane 492) van de familie Hart-ten Veen. De alleskunner reed zijn eerste wedstrijd voor de sjees en toonde een mooie vierkante houding, was sterk in voorbeen én achterbeengebruik. Hij toonde veel expressie. Hij was ook heel goed voorwaarts en had een mooie hoofdhouding. Cecilia von Greifenstolz (Bartele 472) met Albert Lueks werd tweede nog voor GPD Ward (Thorben 466) met Jelte Hoekstra.

Fryso 518 wint weer

Sybren Minkema zat in de limietklasse achter Fryso 518 (Hessel 480) en ook hier bleek het jurylid het meest gecharmeerd van Minkema met zijn paard. “Het paard liep mooi in houding, had een vriendelijk beeld en was goed vierkant met een sterk achterbeengebruik. In deze klasse mocht Anneke van der Staal met GPD Fokke (Nane 492) als tweede opstellen.

Bekijk de volledige uitslag van het concours hier:
https://www.friesetuigpaard.nl/friesland/uitslagen/

Meer nieuws