expand_more
search

Dertien Sterren bij de Nieuwe Heuvel, drie met een eerste premie

calendar_today 31 mei 2023

Tijdens een zonovergoten locatiekeuring bij de Nieuwe Heuvel in Lunteren konden op woensdag 31 mei dertien Sterren worden uitgedeeld. Drie merries kregen van juryleden Manuel Gasseling, Annemieke Elsinga, Piet Bergsma en aspirantjurylid Ellen van Gastel een eerste premie Ster mee naar huis.

Hengstveulen Yelle een eerste premie

De dag begon gelijk goed met het allereerste veulen in de baan. Hengstveulen Yelle van de Vosjes (Faust 523 x Meinte 490), gefokt en in eigendom van fam. Vos uit Poederoijen, kreeg een eerste premie dankzij zijn goede rastype en sterke stap.

Oukje en Metske eerste premie Ster

Uit de drie rubrieken met veulenboekmerries werden er acht opgenomen in het stamboek met een Ster achter hun naam. De langgelijnde en goed gebouwde Oukje van de Gekahoeve (Tiede 501 x Andries 415 ), gefokt en in eigendom van de Gekahoeve in Nijkerk kreeg een eerste premie vanwege haar ‘mooie presentatie’ waarin ze een ruime stap en veel gedragenheid in draf liet zien. Ook Metske van Stal van Aschberg (Tjebbe 500 x Jouwe 485) gaat met een eerste premie Ster weer huiswaarts. De merrie, gefokt en in eigendom van mevr. J van Asch-Vlaanderen uit Ijzendoorn, stond goed in verhouding, sloot haar achterbeen goed aan in stap en had veel oprichting en schakelend vermogen in draf.

Eerste stermerrie voor Willem 508

Ook werd in deze rubrieken de eerste vrouwelijke nakomeling van Willem 508 ster verklaard. Fokker van de stamboekhengst, Willem Lokhorst uit Ederveen, had Melissa van de Meikade (Willem 508 x Maurus 441) aangeboden voor de keuring en niet zonder resultaat ; zij werd Ster met een tweede premie. Daarnaast had Tiede 501 thuis succes met zes nakomelingen die Ster werden verklaard en ook vader Alwin 469 zag nog eens twee nakomelingen Ster worden.

Joke promoveert naar eerste premie Ster

Bij de vier jaar en oudere stamboekmerries was er succes voor de jeugdige en hoogbenige Joke van de Marne. De Alwin 469 nakomeling, gefokt door D. van Foeken uit Bolsward en in eigendom van Stoeterij Galloper uit Berkel en Rodenrijs, promoveerde naar een Ster met een eerste premie dankzij haar goede takt in stap en haar souplesse en lossigheid in draf. Ook promoveerde Jaukje fan ’t Sarabos (Jouwe 485 x Leffert 306) en Liefke von Grossbölting (Alwin 469 x Time 398) waardoor zij sinds vandaag als Stermerries door het leven gaan.

Joke van de Marne Ster (Alwin 469). Foto : Ingrid Truijens.

Twee keer prijs voor familie Tanck

De familie Tanck uit Vragender had een goede dag vandaag. Werd bij de veulenboekmerries hun fokproduct Marry t. van Sessing (Tiede 501 x Epke 474) al Ster met een tweede premie, bij de laatste rubriek van de dag werd hengst Nino M. (Tiede 501), gefokt door W.J. Meuleman en in eigendom van gebroeders P. en M. Tanck, dankzij veel front in draf en een goed vermogen tot dragen ook Ster verklaard.

Gebroeders Tanck met kersverse Sterhengst Nino M. (Tiede 501). Foto : Ingrid Truijens.

Klik hier voor de complete uitslag van deze locatiekeuring.