expand_more
search

Twee Stermerries op fokdag in het Duitse Brickeln

calendar_today 10 augustus 2023

Op de fokdag in Brickeln, Duitsland op donderdag 10 augustus hebben twee merries het Sterpredicaat ontvangen. Eén merrieveulen kreeg een eerste premie.

Dryske en Minke Ster met een tweede premie

Juryleden Manuel Gasseling, Ester Reen en aspirant Anouk Holleman beloonden de zesjarige stamboekmerrie Dryske fan Lapinenburg Ster (Jehannes 484 x Andries 415) met en Ster tweede premie. De merrie, gefokt door de familie Boot en in eigendom van Germ Aise Bouma was voorzien van een lange hals en een goede rug en voldoende in beenkwaliteit. ‘Haar stap is actief met een goede takt en kracht, in draf heeft ze veel zweefmoment en balans.’ Dryske is een dochter van Tsarina fan Lutke Peinjum Model Preferent Prestatie AA (Andries 415 x Melle 311)
Ook de 11-jarige Minke von Telsenhof Ster, een dochter van veulenboekhengst Bessel van de Harbarg uit een moeder van Hannes 296, gefokt door Evelyn Mahn en in eigendom van Melanie Peck, ging als Stermerrie naar huis.  ‘Ze heeft een sterke rug, goede benen voor haar leeftijd’, beschreef Manuel Gasseling. ‘Een goede stap en een draf met kracht waarbij ze wat meer ruggebruik zou mogen laten zien.’

Veulenkampioenen van Sandra Strufe

Het eerste premie veulen was de goed ontwikkelde Zoetje von Brickelnfeld (Jouwe 485 x Uldrik 457) van Sandra Strufe. Zoetje was voorzien van een edel hoofd, mocht wat sterker in de rug, maar bewoog zich voort in een lange en krachtige stap, in haar soepele draf zette ze het voorbeen mooi naar voren. Daarmee kreeg Zoetje meteen ook het veulenkampioenschap. Bij de hengstveulens kreeg Yannis von Brickelnfeld (Matthys 504 x Jorn 430) het kampioenslint.

Jeugdkampioen Rieka (Omer 493)

De tweejarige Rieka von Brickenfeld Ster (Omer 493 x Jorn 430) van de succesvolle Sandra Strufe kreeg een tweede premie en werd aangewezen als jeugdkampioen. Rieka is een halfzus van de kampioen hengstveulens Yannis. ‘Het meest compleet en met een goede stap’, motiveerde Manuel Gasseling.