expand_more
search

Tweede selectiewedstrijd Young Friesian competitie: op weg naar de finale

calendar_today 18 juni 2023

De Horsefitshop Young Friesian Dressage Competition kende op zondag 18 juni zijn tweede selectiewedstrijd. De nakomelingen van Nane 492 en Tiede 501 vielen bij de jonge paarden op. Hennie Roffel, Marsja Dijkman verschenen meerdere malen in de top van de uitslagen.

Hennie en Jefferson winnen de vierjarigen

Bij de vierjarige paarden was het enthousiasme voor deelname weer groot, en dat geldt ook voor de scores. Hennie Roffel met Jefferson TKJ (Ulbrân 502) voerden de uitslagenlijst aan met maar liefst 82,8%. De tweede plaats was voor Lisette Westerbeek met Kjelt van Stal Berkmeer (Nane 492). De derde plaats met 79,2% liet Nynke Folmer-Mulder noteren met Jildert van Dijkstra State (Tiede 501), waarbij ook Marell Hilberts met Black Beauty Stables Jary (Tiede 501) dezelfde score neerzette. Bij de merries wist Demi van Nuys met Loeke fan’t Hoolven (Tiede 501) als beste uit de bus te komen, met 78,6% werd ze vijfde bij de vierjarigen.

Hielke 530 bij de vijfjarigen

In de klasse met vijfjarigen liep KFPS stamboekhengst Hielke 530 zich in de kijker. Met Marsja Dijkman haalde hij 75,455% binnen, goed voor een tweede plek. De koppositie was namelijk voor Harmina Holwerda met Gouverneur fan ‘t Hertefean (Nane 492) die 75,909% liet noteren. De derde plek was wederom voor Marsja die met Stal Chardon’s Gerrit (Eise 489) 73,636% op het protocol zag verschijnen. De beste merrie was in handen van Marell Hilberts met Black Beauty Stables Hanna (Uldrik 457) die op de zesde plek eindigde met 67,045%.

Iris en Fedde bij de zes- en zevenjarigen

Bij de zes- en zevenjarigen was de bezetting met vier paarden krap, maar de kwaliteit hoog. Hier was Hennie Roffel ook in beeld, deze keer met Arizona TKJ (Hette 481). De vorige selectiewedstrijd won ze nog, deze keer moest ze met 73,182% Iris Sijtsma met Fedde vân de Pôle (Meinte 490) voor laten gaan. De derde plek met 71,591% was voor Jelmer Ketelaar met Stal de Merskens Dedmer (Nane 492). Met de percentages zo dicht bij elkaar belooft dit nog een spannende finale te gaan worden.

Finale 9 juli

De finale van deze competitie voor jonge Friese dressuurpaarden staat gepland op zondag 9 juli in Tolbert. Daarvoor worden minimaal de beste 25% van elke leeftijdscategorie uitgenodigd, plus de drie beste merries en de drie beste ruinen per klasse. Daar telt het resultaat van één selectiewedstrijd, dus ook combinaties die één wedstrijd in Tolbert hebben gereden dingen nog mee voor een finaleplek.

Klik hier voor de complete uitslag.