expand_more
search

Vacature: manager keuringszaken

calendar_today 27 oktober 2023

De koninklijke vereniging ‘Het Friesch Paarden-Stamboek’ (KFPS) registreert sinds 1879 het Friese paard. De internationale vereniging heeft 10.500 leden in meer dan 70 landen. Haar doelstelling is de bevordering van het Friese paardenras en de bewaking van de kwaliteit daarvan. Het KFPS is gevestigd in Drachten en heeft momenteel 9 medewerkers in dienst met daarnaast 26 actieve juryleden. Onze kernwaarden zijn verbondenheid, betrouwbaarheid, respect en professionaliteit.

Voor de versterking van ons team hebben wij een vacature: 

Manager Keuringszaken (32 uur)

Klik hier voor de pdf van de vacature

Als manager Keuringszaken ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit en de uitvoering van de keuringen en de aanlegtesten. Je rapporteert rechtstreeks aan de algemeen directeur en geeft leiding aan de medewerkers van de afdeling keuringen en aan het juryteam. Bovendien maak je onderdeel uit van het MT. Van nature heb je het in je om medewerkers te stimuleren en te ontwikkelen, je geeft ze vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Je vindt teamspirit belangrijk. Dit bereik je door een prettig werkklimaat te realiseren en medewerkers en jury te motiveren en te coachen.
Je denkt en werkt procesmatig en hebt het vermogen snel te schakelen tussen verschillende vraagstukken. Je stuurt aan op een kwaliteitsvol georganiseerde keuringscyclus met een effectieve en efficiënte inzet van mensen en middelen. Je zorgt hierbij voor een kwaliteitsvol scholings- en uniformeringstraject. Daarbij zorg je voor de monitoring en toetsing op consistentie van de keuringen en rapportages volgens de keuringsrichtlijn en vigerende reglementen.
In deze functie ben je het eerste aanspreekpunt van de betrokken partijen rondom keuringen, zoals de inzenders, organiserende partijen en jury. Je bent bekend met de passie en emoties die er bij deze partijen kunnen leven. Je weet deze partijen te verbinden en je kunt hierin de juiste balans vinden en de juiste prioriteiten stellen.

Jouw profiel:

• HBO werk- en denkniveau met relevante ervaring in het aansturen van teams;
• gemotiveerd, zelfstandig, flexibel en een hands-on mentaliteit;
• kennis en ervaring met het coachend managen van medewerkers. Aansturing op basis van vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheid;
• gevoel bij governance binnen een vereniging;
• stressbestendig;
• procedureel en planmatig;
• groot probleemoplossend vermogen en tactische behendigheid;
• affiniteit met het keuren van het (Friese) paard;
• integer, onafhankelijk en objectief. Weet het belang hiervan uit te dragen naar anderen;
• goede tot uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk. Beheersing van Duits, Frans en/of Spaans is een pré;
• communiceert effectief en zorgvuldig.

Wij bieden:

Een uitdagende en gevarieerde baan. Je krijgt volop de mogelijkheid om jouw talenten, kennis en ervaring in te zetten en te ontwikkelen. Een marktconform salaris volgens de CAO Sport, afhankelijk van kennis en ervaring.

Belangstelling?

Ben je de ervaren, enthousiaste kandidaat met veel verantwoordelijkheidsgevoel en wil je werken binnen een vereniging vol passie en emoties voor het Friese Paard? Stuur dan je sollicitatie en cv vóór 1 december a.s. naar [email protected]
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met de directeur van het KFPS , Marijke Akkerman (0512-523888). De eerste ronde gesprekken staat begin december gepland. Een assessment en een achtergrondonderzoek kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Klik hier voor de pdf van de vacature