expand_more
search

Van ‘oude’ fokker naar jonge fokker: Nynke (Beart 411) bij dochter Oukje (Tsjalle 454) op stal

calendar_today 4 februari 2023

De 19-jarige Nynke Frytzen v. Ravenswoud Ster Preferent Prestatie (Beart 411 x Anton 343) is verhuist naar de familie Roling in het Brabante Alphen waar ook haar 11-jarige dochter Oukje fan it Hiem Ster Sport Elite AAA (Tsjalle 454) op stal staat. Zo zijn moeder en dochter herenigd en is een mooie transfer van ‘oude’ naar jonge fokkers.

Toen fokker Jan Hiemstra uit Elsloo belde naar de familie Roling of ze interesse hadden om ook de moeder van Oukje op stal te krijgen zeiden ze meteen ‘ja’! ‘Is het niet een prachtige samenwerking van een ‘oude’ fokker naar een jonge fokkerij’, aldus de zussen Laura en Renate die succesvol zijn in de sport en ook fokken met hun merries.

Hopelijk Kroonjuweel

De zussen gaan Nynke Frytzen spoelen in de hoop haar ‘Kroonjuweel’ te maken. De merrie heeft 15 veulens gehad en dat is wel genoeg geweest, zo vond Hiemstra. Vanaf 2008 leverde de merrie elk jaar een veulen. Haar eerste zes nakomelingen zijn Ster geworden én zorgden voor het Prestatiepredicaat van Nynke Frytzen. Ook nakomeling nummer acht is Ster, dus ze is nog één Ster verwijderd van de titel Kroonjuweel.