expand_more
search

Winner (Gosse 526), Zwaantje (Boet 516) en Zinder (Tiede 501) veulenkampioenen Midden Nederland

calendar_today 7 juli 2023

Op de fokdag van Fokvereniging het Friesche Paard Midden Nederland op vrijdag 7 juli is Winner ût de Grachten (Gosse 526) kampioen hengstveulens geworden en Zwaantje van Wagensveld (Boet 516) kampioen bij de merrieveulens. Zinder fan Melman (Tiede 501) is verkozen tot beste veulen uit een stamboek- of veulenboekmerrie. In totaal kregen 18 veulens een eerste premie.

De keuring omvatte op vrijdag een compleet programma. Na de rubrieken met hengst- en merrieveulens kwamen de eerste premies meteen terug in de baan voor de kampioenskeuring. Totaal kregen 18 veulens een oranje lint, oftewel een eerste premie, 29 veulens verdienden een tweede premie. Hofleveranciers bij de eerste premie veulens waren Gosse 526 en Tiede 501 die ieder vier veulens met een eerste premie zagen gewaardeerd door de merrieveulen-juryleden Sabien Zwaga, Wil Thijssen en aspiranten Ellen van Gastel en Antje van Galema-Holtrop en hengstveulen-juryleden Willem Sonnema, Ulrike Beissner en aspirant Anouk Holleman. Boet 516 kwam op de derde plek met drie veulens.

Vier eerste premie veulens voor ût de Grachten

Van de zes eerste premie hengstveulens kreeg Winner ût de Grachten (Gosse 526 x Alwin 469) van Michel Schothorst en Diana Baumann uit Soest het kampioenslint omgehangen. Uit hun stal kwamen overigens nog drie eerste premie veulens, allemaal van Gosse 526 die met zijn eerste veulens een goede indruk maakte.
Bij de merrieveulens was de ereronde en het kampioenschap voor Zwaantje van Wagensveld (Boet 516 x Rindert 406) van de familie Van Wagensveld.

Zinder beste veulen uit stamboek-veulenboekmerrie

Voor de eerste keer dit seizoen kon ook de prijs voor het beste veulen uit een stamboek- of veulenboekmerrie uitgereikt worden. Deze ging naar Zinder van Melman (Tiede 501 x Eise 489) van team Jan Melman uit Amsterdam.

.Klik hier voor de complete uitslag van de veulenkeuring op de fokdag Midden Nederland