expand_more
search

Worldwide Friesian Tour : nog 9500 kilometer te gaan!

calendar_today 1 april 2023

Na 375 dagen, 3246 inzendingen en met een gemiddelde afstand van negen kilometer is de Worldwide Friesian Tour al driekwart om de wereld. Met 30.525 kilometer op de teller is er al een enorme prestatie geleverd, maar de trouwe deelnemers geven niet op!

Internationaal verbonden

Organisator Helen Bodgren is ontzettend trots op de deelnemers van de tour. ‘De toewijding en volharding is geweldig, we krijgen nog steeds inzendingen vanuit alle hoeken van de wereld en uit alle seizoenen. Het Friese paard heeft ons internationaal met elkaar verbonden. Dat de Tour zo lang al gestaag blijft groeien vinden we als organisatie echt verbazingwekkend.’

Nog 9500 km te gaan

Met nog 9500 kilometer te gaan begint het einde van de Tour langzaam in zicht te komen.
De meeste deelnemers sturen trouw de kilometers in van hun buitenritten, trainingen en andere uitjes met hun paarden maar er zijn ook gelegenheidsdeelnemers. Zo is voorbrenger Jerry Hamming weer trouw zijn kilometers aan het tellen die hij bij elkaar rent tijdens het voorbrengen van de Friese paarden op de Australische keuringen. ‘Elke kilometer is welkom, én even belangrijk’, aldus Helen.

Meedoen is simpel én leuk

Wil je graag de Tour tot aan de eindstreep helpen? Dat kan! Meedoen is heel simpel. Volg de Facebookpagina van de Worldwide Friesian Tour 2022. Verzamel je paardenvrienden, rij- of menvereniging, wandelclub of wie je maar mee wil nemen en kies de afstand die jullie willen afleggen. De minimale afstand is 5km, er is geen maximale afstand maar houd rekening met wat je paard en jij aankunnen. Meet de rit met een app die afstanden bijhoudt en plaats deze samen met een leuke foto van jou en je paard en extra info over jullie op de Facebook pagina.

Klik hier voor de link naar de WWFT Facebook pagina 

Meer nieuws