Vanwege Pinksteren is het Stamboekkantoor op maandag 20 mei gesloten. We wensen u een fijn weekend!

expand_more
search

Nieuwsbericht van Phryso.com

Wibout 511 op kop in limietklasse in Roden

calendar_today 13 mei 2024
Wibout 511 op kop in limietklasse in Roden

De afsluitende dag van het meerdaagse paardenfestijn van Vereniging voor Volksvermaken Roden bestond uit een middagje tuigpaardenconcours. Vijf rubrieken voor het Friese ras waren geïntegreerd in het programma.

Wibout 511 wint

De eerste rubriek Fries ras was de limietklasse. Met acht deelnemers was deze netjes bezet. Drie combinaties mochten overrijden. Deze drie waren beslist aan elkaar gewaagd en de verschillen erg klein. Toch was het Age Okkema die met de KFPS stamboekhengst Wibout 511 (Thorben 466) de winst pakte. Met name het flitsendere gebruik van het achterbeen was daaraan debet. Albert Minkema volgde op de tweede plaats met Epke van de Lits (Nane 492) en Richard Hofstra mocht als derde opstellen met Gilbaert vom Seenland (Epke 474) die nu voor het eerst voor de sjees stond.

Kopie van Bennekom

De winnaars van de ereklasse en damesklasse waren identiek aan die van het concours in Bennekom, enkele dagen eerder. Melle van de Lits (Wimer 461) stak opnieuw met kop en schouders boven de rest uit in de ereklasse en werd vooral geroemd om zijn expressie. Maud Gerding reed Falko VDK (Tsjalle 454) opnieuw naar winst in de damesklasse.

Twee keer winst voor Albert Minkema

De meerspanrubrieken werd gedomineerd door Albert Minkema. Hij won met Idsert van de Lits (Maurits 437) en Epke van de Lits (Nane 492) de tweespanrubriek. Dit span toonde zich het meest ruim, verheven en gelijk. Daarnaast wist Minkema ook de tandemrubriek te winnen. Uit het zeskoppige gezelschap in deze rubriek liepen Melle van de Lits en Idsert van de Lits het meest constant, met bravoure en verheven de wedstrijd.

Bekijk de volledige uitslagen via onderstaande link:
https://www.friesetuigpaard.nl/friesland/uitslagen/