expand_more
search

Nieuwsbericht van Phryso.com

Workshop MijnKFPS: ‘er kan meer dan ik dacht’

calendar_today 30 maart 2024
Workshop MijnKFPS: ‘er kan meer dan ik dacht’

De fokclub van Fokvereniging Wolvega e.o heeft op woensdagavond 27 maart een workshop georganiseerd over het gebruik van MijnKFPS. De 20 deelnemers kregen van Trijnie Duin en Alice Booij van het KFPS tekst en uitleg over de achtergronden en de mogelijkheden van de tool, die alleen beschikbaar is voor leden van het KFPS. Ook de doorgewinterde computergebruikers bleken meer uit de toepassing te halen dan gedacht.

Zelf oefenen

Met het vernieuwen van de KFPS-website afgelopen jaar is ook de lay-out van MijnKFPS verandert. Om wegwijs te worden in alle verschillende mogelijkheden hadden de leden van de fokclub hun laptops en tablets meegenomen naar het dorpshuis in De Hoeve – met snel internet – om te oefenen. Zo konden ze zelf meetikken tijdens de demonstratie waarbij een aantal toepassingen aan de orde kwamen. Zoals het aanpassen van het wachtwoord, het registeren van een pasgeboren veulen en het aanmelden van een paard voor de keuring of de aanlegtest.

Inteelt bepalen en hengsten selecteren

Daarbij werd ook uitgelegd hoe ze de inteelt van een paring van de merrie met verschillende hengsten kunnen bepalen en hoe je een selectie op verschillende kwaliteiten kunt maken in de lange lijst met hengsten die goedgekeurd zijn bij het stamboek. Aan de andere kant kregen Trijnie en Alice ook vragen mee terug naar het stamboekhuis om MijnKFPS nog verder te verfijnen.

Van een aantal veelgebruikte toepassingen op MijnKFPS zijn inmiddels ook handige handleidingen gemaakt waar stap voor stap de werkwijze staat uitgelegd. Ga daarvoor naar www.kfps.nl -> stamboek -> ondersteuning