Vanwege Pinksteren is het Stamboekkantoor op maandag 20 mei gesloten. We wensen u een fijn weekend!

expand_more
search

Cursus Beoordelen

Cursus beoordelen

Algemene informatie

De cursus Beoordelen staat open voor (Jong)KFPS-leden en Royal Friesian Friends.

Inhoud

De cursus bestaat uit 10 avonden van circa 2,5 uur. De aanvangstijd is 19.30 uur. De cursusgroep bestaat uit maximaal 15 cursisten en een cursusleider. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van gastdocenten. Tijdens de cursus worden theorie en praktijk afgewisseld. Bij de praktijk vindt ook herhaling en verduidelijking van de theorie plaats. Het cursusboek ‘Beoordelen van het Friese paard’ dient als basis voor de cursus Beoordelen. Een deel van de cursus is zelfstudie. Daarnaast zijn er online webinars van de theorie op de KFPS-website. Voor de cursuslocaties wordt gebruik gemaakt van verschillende locaties met Friese paarden, een binnenbak en een kantine. Tijdens de eerste les worden de cursusboeken uitgedeeld tezamen met klemmap, notitieblok, pen en beoordelingsformulieren voor de praktijk.

Leerdoelen

In de cursus leert u in algemene termen hoe de jury tegen een Fries paard aankijkt in de keuringsbaan en ook hoe u zelf op een gestructureerde wijze Friese paarden kunt beoordelen.

Na het volgen van de cursus Beoordelen van het Friese paard:

  • heeft u kennis van het fokdoel en het keuringssysteem van het KFPS;
  • kunt u het exterieur en de beweging van het Friese paard op een systematische wijze beoordelen en waarderen met gebruikmaking van de juiste terminologie;
  • heeft u basiskennis van het lineair scoren van het Friese paard.

Het gezamenlijk beoordelen van Friese paarden is bovenal een plezierige tijdsbesteding.

Afronding

Deelnemers ontvangen op de laatste cursusavond een certificaat van deelname indien minimaal 7 van de 10 cursusavonden zijn gevolgd.

Cursuslocaties

Deze cursus wordt op verschillende locaties door heel Nederland gegeven.
(Wanneer iemand nog een tip heeft voor een locatie waar Friese Paarden aanwezig zijn met een binnenbak en eventueel een kantine houden we ons aanbevolen.)

Tarieven 2024

Onderstaand staan de tarieven voor de cursus van 2024 vermeld, inclusief het cursusboek. Wanneer u al in het bezit bent van het boek, kunt u € 30,- korting ontvangen op de cursusprijs. Voor JongKFPS-leden geldt een gereduceerd tarief. Als je JongKFPS lid bent kun je dit bij opgave van de cursus bij het KFPS vermelden.

  • KFPS leden                         € 329,00
  • JongKFPS leden                € 283,00
  • Royal Friesian Friend       € 380,00

Ongeveer twee weken na de start van de cursus worden de facturen gemaakt. Afhankelijk van uw ingestelde communicatievoorkeuren kunt u deze digitaal terugvinden in MijnKFPS (waarmee ze per Ideal betaald kunnen worden) of ontvangt u deze per post.

De tarieven voor 2025 zijn op dit moment nog niet bekend.

Planning cursus

De cursus wordt in principe één keer per jaar gegeven van januari tot en met maart.
Bij voldoende beschikbaarheid (minimaal 12 deelnemers) en voldoende beschikbaarheid van cursusleiders kan de cursus eventueel ook in oktober gegeven worden.

Meer informatie

Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met Annet Wouda.

Opgave

Klik hier voor het aanmeldformulier