In verband met een cursus is het Stamboekkantoor op vrijdag 24 mei gesloten. Onze excuses voor het ongemak.

expand_more
search

Horses2Fly KFPS Sportcompetitie

De Horses2Fly KFPS Sportcompetitie is een samenwerkingsverband tussen de vroegere outdoor mencompetitie en de KFPS indoorcompetitie. Sinds 2016 is de competitie uitgebreid met de discipline tuigen voor 4,5 en 6 jarige paarden.

De strijd bij de indoorcompetitie gaat bij de dressuur om de Zilveren Zweep en bij het mennen om de Tinnen Menner. De tuigrubrieken strijden voor it Stjinnen Hynder en de Young Riders voor de stijlprijs. De Zilveren Zwepen worden beschikbaar gesteld door Stoeterij Bommelsteyn en de Tinnen Menner door de familie Reiding van Stal fan Bangazathe.

De finale van het outdoor mennen wordt verreden in Tolbert tijdens de fokgag Groningen/Drenthe. De outdoor menkampioen gat naar huis met de unieke menbokaal.

Sinds het indoorseizoen 2021/2022 wordt er door het JongKFPs een JongKFPS Award beschikbaar gesteld voor de hoogst scorende deelnemer onder de 25 jaar bij zowel het mennen als de dressuur. Ook is sinds 2021/2022 de Fan de Butemare trofee in het leven geroepen. Deze trofee wordt beschikbaar gesteld door Stal fan de Butemare voor de hoogst scorende 40+ deelnemer bij het mennen en de dressuur.

Vanaf het indoor seizoen 2018/2019 zijn bij het mennen ook de rubrieken dubbelspannen en de kür op muziek toegevoegd aan de finale. De finales van het indoor mennen en de dressuur zullen plaatsvinden in Sonnega bij manege de Caprilli. De finale van de tuigcompetitie wordt verreden tijdens de Hengstenkeuring.

Wat begonnen is als een kleine competitie is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk iets. In het hele land worden wedstrijden georganiseerd door lokale verenigingen of fokverenigingen zodat er een uitgebreide wedstrijd structuur ontstaan is.

Klik hier voor meer informatie