Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

107 hengsten aangewezen voor de tweede bezichtiging

calendar_today 2 december 2023

Zes dagen ruim 340 hengsten keuren leverde een oogst op van 107 hengsten voor de tweede bezichtiging die op 11 en 12 januari in Leeuwarden zal plaatsvinden. De meeste zonen leverden Auwert 514 en Tymen 503 met 11 stuks, Matthys 504 is goed voor negen zonen. Uit de eerste lichting krijgen vijf zonen van Arent 515, vier zonen van Boet 516, Waander 512, Wibout 511 en drie zonen van Bastiaan 510 kansen op de tweede bezichtiging. De doorverwezen hengsten varieerden in verwantschap van 16,2 tot 18,8%.

Klik hier voor de volledige lijst met 107 hengsten voor de tweede bezichtiging en de hengsten die Ster zijn geworden en niet doorgaan.

Vier door zonder Ster

De aanpassing van het hengstenkeuringsreglement wierp zijn vruchten af. Vier hengsten – een Omer 493, Bastiaan 510, Waander 512 en een Sipke 450 – kregen van de HKC met Ellen van Gastel, Corrie Terpstra en voorzitter Pieter Bergsma, groen licht voor een ronde verder, maar kregen nog geen Ster. Het zijn hengsten die nog aan kracht moeten winnen of meer overtuigen in beweging. Ster moeten ze uiteindelijk wel bij de voorrijdagen zijn, daar krijgen ze dus nog een half jaar de tijd voor.
Aan de andere kant bleken 12 hengsten wel goed voor een Ster, maar een uitnodiging voor de tweede bezichtiging in Leeuwarden zat er niet in. Met name vanwege hun toch al veel voorkomende bloedvoering.

Na- en herkeuring vrijdag 8 december

Bij die 107 hengsten zal het overigens niet blijven. De na- en herkeuring op vrijdag 8 december in Harich zal ongetwijfeld nog een aantal hengsten toevoegen aan het selecte gezelschap.

 

Deel dit bericht

Meer nieuws