expand_more
search

Centrale Keuring

De Centrale Keuring in september is de jaarlijkse afsluiting én het hoogtepunt van het keuringsseizoen. Alle paarden die op de verschillende fokdagen bekroond werden met eerste premie worden uitgenodigd om deel te nemen aan dit nationale merriefeest. Tijdens de Centrale Keuring worden de kampioenen uitgeroepen en komen merries in aanmerking voor een eventuele felbegeerde graadverhoging naar (Voorlopig) Kroon of Model, het hoogste predicaat voor merries.

 

Uitslagen

Klik hier voor de uitslagen

 

Informatie

Livestream links in Nederlands

Livestream links met Engelse vertaling

Persbericht: in vier dagen ruim 250 Friese paarden op de KFPS Centrale Keuring

Vier dagen vol Friese paarden: het programma

Klik hier voor de digitale catalogus

Kroon- en Modelverklaring op de CK, hoe zit dat eigenlijk?

Fryso Florian Bokaal: startlijsten dressuur en tuigen

 

Aanvraagformulieren:

 

Sponsormogelijkheden Centrale Keuring
Aanvraagformulier VIP-terras Centrale Keuring

 

KFPS 1058 Centrale Keuring 2023

 

Belangrijk om te weten:

  • Eerste premie veulens, Modelmerries en paarden die op naam staan van buitenlandse eigenaren krijgen niet automatisch een aanmelding voor de Centrale Keuring. Deze moeten nog wel opgegeven worden via MijnKFPS. Dat kan nog tot maandag 28 augustus. Alle overige paarden die in het keuringsseizoen 2023 een eerste premie hebben gekregen komen in de catalogus voor de Centrale Keuring en zijn daarmee automatisch aangemeld.
  • Nieuw op de Centrale Keuring is ook de extra prijs voor het beste veulen uit een stamboek- of veulenboekmerrie. Op de verschillende fokdagen krijgen deze veulens – die met een eerste premie in de kampioenskeuring komen – al een extra prijs. Op de Centrale Keuring mogen ze op de donderdag strijden voor het kampioenschap beste veulen van een stamboek- of veulenboekmerrie. De Fokkerijraad heeft deze prijs in het leven geroepen om te onderstrepen dat deze merries een waardevolle bijdrage aan de fokkerij kunnen leveren. Winnaars van deze extra prijs op de fokdag dienen voor maandag 28 augustus ook nog opgegeven te worden via MijnKFPS.