expand_more
search

24 combinaties met uitnodiging finale mencompetitie

calendar_today 28 juli 2023

Voor de finale van de Horses2fly KFPS sportcompetitie mennen zijn 24 combinaties uitgenodigd. Op woensdag 9 augustus gaan ze in Tolbert strijden om het kampioenschap én de allround titel van beste outdoor menner van dit seizoen.

Ongeslagen op kop

De menners zullen in vijf klassen strijden voor het kampioenschap. Daarvoor rijden ze in Tolbert een finaleproef die gecombineerd gaat worden met de punten die in de voorrondes gehaald zijn en zo ontstaat het eindklassement. Bij de vijf categorieën zijn er vier waar de koploper in het tussenklassement ongeslagen is en met het maximaal aantal punten meeneemt naar de finale.
Dat zijn in de klasse B Marrit de Vries met Ieteke Jildau fan Sparjeburd (Elias 494), Karin Vermeulen met Bente (Wolfert 467) in de M, Udo de Haan met Its van de Kressers (Hessel 480) in de Z en Ria Hettinga met Stal Hettinga’s Allure (Tsjalle 454) in de ZZ.
De ervaring leert echter dat er in de laatste finaleproef nog veel kan gebeuren, met alle gevolgen voor het eindklassement. De outdoor competitie werd vorig jaar door Udo gewonnen die toen met Yersie C (Hessel 480) topscorer was.

Ria, Cees en Udo met twee combinaties

Drie menners hebben een dubbele uitnodiging voor de finale: Ria Hettinga en Udo de Haan. Naast Allure zal Ria ook Iisvrouwe van Stal Redia (Jehannes 484) inspannen voor de proef in de L. Ook Udo heeft in deze klasse zijn tweede paard: Jolene S.A. (Markus 491).  Met zeven combinaties is de L ook de drukst bezette klasse en liggen de inzenders in het klassement dicht bij elkaar. Ook Cees de Haan zal in de L rijden, én in de M heeft hij ook een uitnodiging voor de finale. Extra speciaal is dat hij niet allen eigenaar en rijder is, mar ook fokker van Jouk fan ‘e Sylhoanne (Tymen 503) en Kjed fan ‘e Sylhoanne (Tsjalle 454).

Twee finales voor Elske t.W.

Bijzonder is de dubbele finaleplek voor Elske t.W. (Markus 491) De merrie mag in de B aantreden én in de Z. met Tobias Ferwerda – die vorig jaar nog kampioen met Elske werd in de B –  en zijn dochter Annemart.

Klik hier voor het tussenklassement 

 

Meer nieuws