Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Alke 468 verhuist van Zweden naar Duitsland

calendar_today 27 juli 2022

KFPS stamboekhengst Alke 468 zal na zijn dekseizoen in Zweden vanaf 15 augustus zijn carrière voortzetten in bij Gestut Wickeschliede in Duitsland.

Lage verwantschap

Alke 468 Sport AA heeft twee jaar in Zweden bij Aftonmora Friesians gestaan. ‘Hij was voor ons een belangrijke hengst vanwege zijn lage verwantschap’, vertelt Sandra Åhs Nilsson van Aftonmora. ’Hij verdient eigenlijk meer gebruik dan de Scandinavische markt vraagt. Met Aarnold 471 en Sipke 450 in onze stal hebben we meerdere hengsten met een laag verwantschap.’ Bij Aftonmora staan daarnaast ook Tymon 456 en Mees 497 ter dekking. ‘Een mooie selectie voor onze Scandinavische fokkers.’

Stalgenoot van Gjalt 426

De collega’s bij Wickeschliede hebben dezelfde filosofie in de fokkerij van Friese paarden, geeft Sandra aan. ‘Ook zij werken aan het verlagen van de verwantschap. Alke 468 krijgt een vijf sterren huis in Duitsland.’ Alke 468 is een zoon van Fabe 348 en heeft een verwantschap van 15,7%. Met zijn verhuizing naar Duitsland wordt hij stalgenoot van KFPS stamboekhengst Gjalt 426 die een verwantschap van 16,2% heeft.

Deel dit bericht

Meer nieuws