Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Alrako KFPS Selectiewedstrijd Garijp: Monique van der Meij rijdt zich in de kijker

calendar_today 19 juli 2019

Monique van der Meij deed goede zaken op de Alrako KFPS Selectiewedstrijd in Garijp op 18 juli. Met Stal Brandsma’s Tsjalda (Alwin 469) won ze in een sterk deelnemersveld de L1 twee keer. Ook in de L2 eindigde ze twee keer op kop van het klassement, met Yldau van de Apploniahoeve (Norbert 444).

Twee keer eerste

Meerdere ruiters wisten beide proeven in hun klasse te winnen. In de B-dressuur wist Sandra Jonker met Wybren van de Pôle (Beart 411) twee keer boven de 200 punten te rijden met twee keer de eerste plaats als resultaat. In de Z1 was het Astrid de Bruin met Nico ut it Leechlan (Wimer 461) die dit presteerden, waarbij ze op de hielen wordt gezeten door verschillende sterk rijdende combinaties.

Stuivertje wisselen in de M2

In de M1 was Bennie van Es met Tizian fan Ass (Epke 474) één maal de koploper. Leonie Evink met dekhengst Ulbe 506 (Anders 451) werd derde, maar wist ook een proef in de M1 te winnen, waarbij Bennie en Tizian op de tweede plek eindigden.
In de M2 waren het Afke Weidenaar met MGPNGP Maile Fan Klaeterp (Stendert 477) en Bodien Grijpstra met Matsje BV (Gjalt 426) die stuivertje wisselden in de twee proeven. Beiden kwamen een keer op kop én een keer op de tweede plek.

Hoogste dagscore voor Marieke Ypma

De hoogste dagscore was voor Marieke Ypma met Beant HJ (Rindert 406) die in de ZZ-Licht 240,5 punten liet noteren, goed voor een eerste plaats. Haar tweede proef leverde ook 235 punten op en daarmee werd ze twee keer overtuigend eerste.

Voor de volledige uitslag van deze sterke selectieronde klik hier.

De uitslagen van alle selectiewedstrijden én een landelijk klassement worden bijgehouden op de website van het Alrako KFPS Kampioenschap Dressuur.

 

Deel dit bericht

Meer nieuws