Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Debutanten Jeppe 537 en Martinus 539 overtuigen op spectaculaire wijze (met video)

calendar_today 13 januari 2024

Het was genieten geblazen tijdens rubriek 8 met de nieuwste lichting dekhengsten goedgekeurd sinds afgelopen November. Jeppe 537 en Martinus 539 lieten op spectaculaire wijze zien thuis te horen in de kampioenskeuring, maar gezien de hoge kwaliteit in deze groep mocht ook Elger 536 nog een ronde verder.

Kleine verschillen

De jury was zeer te spreken over deze nieuwe groep hengsten die voor het eerst hun opwachting maken in het WTC in Leeuwarden. ‘Een hele kwaliteitsvolle rubriek’, meende Sabien Zwaga. ‘Deze jonge hengsten hebben zichzelf heel goed gepresenteerd, de waren verschillen erg klein en vooral de stap heeft het verschil gemaakt.’ Jeppe 537 bleek het meest allround met zeer fijn lichaamsgebruik, een imponerende voorhand en balans en souplesse in beide gangen.

Martinus 539
KFPS Hengstenkeuring 2024
© DigiShots

Kielzog

In Jeppe’s kielzog zat Martinus 539. ‘Een sterk gebouwde hengst die goed kan stappen met veel takt en souplesse. In draf toont hij veel schakelend vermogen’, aldus Sabien. Op een derde plek stond de sierlijk belijnde Elger 536 die vol bravoure en met spectaculair voorbeen de handen op elkaar kreeg.

Elger 536
KFPS Hengstenkeuring 2024
© DigiShots

 

Deel dit bericht

Meer nieuws