Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Centrale Keuring 2023: dit zijn de nieuwtjes

calendar_today 26 juli 2023

Terwijl de fokdagen nog volop bezig zijn komt ook het evenement in zicht waar verdere graadverhoging mogelijk is en de beste paarden van de verschillende keuringen en fokdagen elkaar gaan ontmoeten. De Centrale Keuring staat van woensdag 13 tot en met zaterdag 16 september gepland bij Manege Gaasterland in Harich.

Het programma voor het vierdaagse Friese paardenfeest zal iets aangepast worden om bij eventueel slecht weer met de paarden naar binnen te kunnen. Zo komen woensdagmiddag de hengsten voor de Fryso Florian Bokaal in actie. Donderdag is de dag voor de merries, én de veulens, enters, twenters en ruinen komen zich die dag presenteren voor de jury.

Vrijdag: driejarigen!

De vrijdag is helemaal voor de driejarige Stermerries, én de finale van de Fryso Florian Bokaal. De koninginnenklasse krijgt deze dag alle ruimte. De besten mogen op zaterdag terugkomen voor het felbegeerde kampioenschap waarop zij weer fris aan de start kunnen verschijnen. Zaterdag staat in het teken van de vier jaar en oudere merries. Natuurlijk de Modelverklaring, de presentatie van de Modelmerries en verschillende uitreiking van prijzen waaronder de Jonge Fokker van het Jaar, de Xerxina-trofee en natuurlijk zijn er weer de machtige tuigrubrieken waaronder het kampioenschap fokmerries voor de sjees.

Extra veulenprijs

Nieuw op de Centrale Keuring is ook de extra prijs voor het beste veulen uit een stamboek- of veulenboekmerrie. Op de verschillende fokdagen krijgen deze veulens – die met een eerste premie in de kampioenskeuring komen – al een extra prijs. Op de Centrale Keuring mogen ze op de donderdag strijden voor het kampioenschap beste veulen van een stamboek- of veulenboekmerrie. De Fokkerijraad heeft deze prijs in het leven geroepen om te onderstrepen dat deze merries een waardevolle bijdrage aan de fokkerij kunnen leveren.

Deel dit bericht

Meer nieuws