Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

Christina de V fraaiste in Limburg (met video)

calendar_today 8 juli 2019

Christina de V (Jouwe 485 x Doaitsen 420) van Joëlle van Asch-Vlaanderen uit IJzendoorn is op zondag 7 juli uitgeroepen tot fokdagkampioene in Limburg. Ze is gefokt door K. en S. de Vent uit Nijeholtpade.

De Fokvereniging Het Friese paard Limburg maakt in kwaliteit en kwantiteit een flinke sprong voorwaarts, zo bleek tijdens de 22e fokdag van de Limburgse fokvereniging. Meer paarden (10% meer aanmeldingen dan vorig jaar), een hoog Ster percentage, vier eerste premies bij de driejarige veulenboekmerries en aansprekende overige rubrieken.

Internationaal tintje

Naast het feit dat er meer te keuren paarden waren, verwelkomde de fokvereniging de afgelopen periode ook meer (jonge) leden. Zo ook wat buitenlandse leden. De Frans gefokte Nokomis du Grand Hersée (Felle 422 x Olof 315) van Isabelle Raquin uit Rochejean (FR) bleek bij de oudere merries het meest aansprekende paard en werd in deze groep de kampioen en later op de middag ook algeheel reservekampioen.

Tiede 501

In de kampioensring voor veulens wist Tiede 501 een mooi visitekaartje af te geven. Zowel het beste hengstveulen alsook het beste merrieveulen waren nazaten van de hengst die zelf ook even acte de présence gaf als kick-off van het middagprogramma. Merrieveulen Jante van ’t Heike (Tiede 501 x Uldrik 457) van M. Lemmen uit Egchel liet zich het meest parmantig zien en werd overall kampioen bij de veulens.

 

Deel dit bericht

Meer nieuws