Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

CK-kampioen Berber toegetreden tot illuster rijtje CK-kampioenen

calendar_today 10 oktober 2023

De naam van Berber van Brabantshof Model AA (Jehannes 484 x Norbert 444), kampioen van de Centrale Keuring 2023 staat gegraveerd en is daarmee vastgelegd op de wisseltrofee voor de algemeen kampioen van de CK. Haar eigenaar Arno Thomassen kreeg de wisseltrofee vrijdagavond 6 oktober aangereikt door KFPS bestuurder Miel Janssen.

 

Bijzonder rijtje met kampioensmerries

Daarmee is Berber, die gefokt is door Jan en Anny Vernooij, in goed gezelschap van een illuster rijtje CK-kampioenen, waarvan de namen op de wisseltrofee zijn gegraveerd. Berber schreef bovendien geschiedenis door twee maal toe de merriekeuring van de Friese paarden te winnen: in 2019 als driejarige en in 2023 als zevenjarige. Die bijzondere prestaties wisten overigens nog drie merries te halen.

Viertal kampioenen haalt dubbelslag

In 2006 won Dryske fan de Slachtedyk Model Sport AA (Teunis 332 x Djuree 284)  van de familie van der Wal de CK en dat herhaalde ze een jaar later in 2007. Ook Renske van Diphoorn Model AA (Onne 376 x Sierk 326) van de familie Ensing haalde tweemaal het algeheel kampioenschap: in 2008 en 2010. Janneke B. Model AAA (Norbert 444 x Fabe 348), gefokt door de familie Blauwendraat en in eigendom van de familie Schothorst, wist in 2013 én 2014 de hoofdprijs binnen te halen.

Nieuwe wisseltrofee

Op de schoorsteenmantel van de familie Thomassen staat de wisselbeker met 18 algemeen kampioenen van de Centrale Keuring. De oudste winnares die met haar naam op de wisseltrofee wordt genoemd is Gonda F.T. Model Preferent AA (Onne 376 x Feitse 293), gefokt door Foeke van der Velde en in eigendom van de familie Oosterbaan. Gonda won in  2005 de CK. Met de naam van Berber zijn alle plekken op de zijkanten van de wisseltrofee gevuld, meer kampioenen kunnen er niet meer bij. Het KFPS gaat voor de CK van 2024 zorgen voor een nieuwe wisseltrofee.

Deel dit bericht

Meer nieuws