expand_more
search

CK-nieuws: Monique Brandsma – van der Meij JongKFPS Fokker van het Jaar

calendar_today 16 september 2023

Tijdens het middagprogramma van de Centrale Keuring op zaterdag 16 september is Monique Brandsma-van der Meij uitgeroepen tot JongKFPS Fokker van het Jaar. De paardenvrouw in hart en nieren kreeg de prijs uitgereikt door de voorzitter van het JongKFPS Dianne Postma.

Stimuleren

De titel van JongKFPS Fokker van het Jaar wordt uitgereikt om het fokken onder de jongere leden van het stamboek te stimuleren. En met succes. Het afgelopen seizoen werden er 40 veulens van JongKFPS leden gekeurd op fokdagen en keuringen. Maar liefst 75% van deze veulens kreeg daarbij een eerste- of tweede premie. De prijs voor de Fokker van het Jaar is een dekking met een KFPS stamboekhengst naar keuze, aangeboden door het KFPS.

Multitalent Monique

Monique heeft zich het afgelopen jaar op verschillende fronten bewezen. Matzz fan Stal Brandsma Ster (Ulbrân 502) is tijdens de fokdag in Tolbert ster verklaard met een tweede premie. Haar andere fokproduct Diederik B. Ster Sport AAA (Jehannes 484) heeft tweemaal het sportpredicaat behaald, zowel in het mennen als in de dressuur. Tijdens de KFPS indoorcompetitie hebben ze de klasse ZZ mennen op hun naam geschreven, net als het Gronings Kampioenschap in de klasse M2 dressuur en de vierde plaats tijdens het Nederlands Kampioenschap. Tijdens slechts hun derde optreden in het tuigen, zijn zij reservekampioen geworden van de regionale damesklasse. Haar laatste fokproduct Tsjalda b. Ster Sport Elite AA (Alwin 469) heeft het sportpredicaat in het tuigen behaald, waardoor deze merrie zelfs het Sport-Elite predicaat achter haar naam mag schrijven. Daarnaast won Monique op vrijdagavond ook nog de Fryso Florian Bokaal met Imre SR.

Meer nieuws