Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

De laatste competitiepunten van 2023 bij H2f-selectiewedstrijd in Sonnega

calendar_today 29 december 2023

Manege de Caprilli in Sonnega staat op 28, 29 en 30 december drie dagen in het teken van de Horses2fly KFPS sportcompetitie dressuur én mennen. Op donderdag 28 en vrijdag 29 december werd de selectiewedstrijd dressuur verreden.

Twee dagen competitie dressuur

Met een vol programma en veel belangstelling werd de dressuur over twee dagen verreden. Vrijdag waren de klassen M tot en met ZZ Licht aan de beurt. In de ZZ Licht was het Harmina Holwerda die met Quality Friesians Wibald Z (Hette 481) met 219 de meeste punten verdiende en zich in de top van het tussenklassement nestelt. Miranda Niemarkt werd met Adam van de Noeste Hoeve (Tsjalle 454) tweede met 210 punten en ook zij lijkt verzekerd van een finaleplek in februari op dezelfde locatie.
In de Z2 werd Agnes van Rijswijk met Winrij’s Glen Grant (Wylster 463) eerste met 220,5 punten, waarmee ze de maximale score voor het tussenklassement binnenhaalt. Susan Wind en Diesel Galloper (Omer 493) kwam daar met 220 punten heel dicht achteraan.

Tweemaal Hennie in de Z1

Met tien deelnemers was de rubriek Z1 goed gevuld. Hennie Roffel tekende voor de eerste twee plaatsen. Met KFPS stamboekhengst Fryso 518 (Hessel 480) haalde ze 236 punten en een tweede plek. Met Dom Pérignon TKJ (Jasper 366) haalde ze nog drie punten meer en de koppositie. Daarmee is ze nieuw in het tussenklassement, maar kan met nog een aantal wedstrijden in januari 2024 te gaan nog kans maken op een finaleplek. Die lijkt voor Nathalie Vorenhout met Ziezo van Zomerstaete (Hessel 480) zeker. Ze eindigden op de derde plek in deze sterk bezette Z1.

M1: goed bezet, mooie strijd

Ook de M1 was met 11 deelnemers goed gevuld en de combinaties lagen in scores heel dicht bij elkaar in de eindklassering. Ilse Meerding werd eerste met GPD Ward (Thorben 466) en maakt daarmee een reuzesprong naar de top van het tussenklassement. Op één punt afstand eindigde Janna Kes met Stal Okkema’s Hidde (Omer 493) op de tweede plek. Derde met ook 193,5 punten werd Monique Brandsma-van der Meij met Imre S.R. (Menne 496). Janna en Monique liggen hiermee op koers voor een finaleplek.
In de M2 haalde Ykje Baron met SBS Gjald (Elias 494) met 197 de meeste punten en klimt daarmee in het tussenklassement met een fraaie uitgangspositie voor de finale. Rachel Haalstra werd tweede met Hugo fan de Hynderwente (Alwin 469) en 190 punten en zij houdt hiermee een klassering in de top.

B en L2: wel winnen, geen competitiepunten

Donderdag kwamen de dressuurruiters in de klasse B, L1 en L2 in de baan. Marrit Waaksma haalde in de B de meeste punten binnen voor het tussenklassement. Ze haalde met Elisabeth van de Oostkade (Markus 491) 199,5 punten en komt daarmee meteen goed binnen in het tussenklassement. Elske Hofstee-Huizinga wist met Jan-Tiede fan Swyns (Tiede 501) met 198,5 punten net achter haar te blijven en een mooie positie in het tussenklassementn op te eisen. De meeste punten in deze klasse haalde echter Samantha Steenwijk met haar Voice (Uldrik 457) die 206,5 punten liet noteren, maar niet meedoet in deze competitie.
Datzelfde gold ook voor Isis Bilderbeek die met Hermes Gideon (Norbert 444) 219,5 punten en een eerste plaats haalde in de L2. De punten voor het tussenklassement gingen naar Marell Hilberts met Black Beauty Stables Jary (Tiede 501). Met stalgenoot Black Beauty Stables Jibbe (Alwin 469) werd ze vierde met 203 punten. Tussen deze twee J’s – die in het zicht zijn van een finaleplek – nestelde zich Leslie Agricola die met Juffrouw P. (Sipke 450) 206 punten bij elkaar reed en daarmee haar mooie klassering in het tussenklassement bevestigt.

L1: Lilian en Jorn

In de L1-dressuur verschenen 15 combinaties aan de start en daarbij deden een aantal amazones goede zaken voor het tussenklassement. Lilian de Waal won met Jorn D.W (Jehannes 484) met 200 punten en klimt in het tussenklassement. Mette Marit Eppinga werd tweede met Jelte P (Markus 491). Ze haalden 198 punten, net als Margaux Pirovano met Jolise Birthe fan Friesburg (Tjalbert 460) die een flink aantal plekken gaat klimmen met deze klassering. Ilse Meerding maakte de top vier compleet met GPD Heine (Jehannes 484).

Deel dit bericht

Meer nieuws