Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

De Zeeuwse Garijp: Rianne en Zorro, Leslie en Juffrouw (Sipke 450), Esther en Coco (Hessel 480)tweemaal op kop

calendar_today 22 juli 2023

De selectiewedstrijd op donderdag 20 juli in Garijp bracht veel combinaties aan de start voor De Zeeuwse Verzekeringen KFPS dressuurkampioenschap. De uitslagenlijst varieert van overtuigende dubbele winsten tot en met een compleet verschillende top drie in andere proeven. Het wordt spannend in het tussenklassement op weg naar de finale op zaterdag 23 september.

Dubbele winst voor Rianne en Zorro

Rianne Okkema wist wederom tweemaal de koppositie in te nemen in de klasse B met Stal Okkema’s Zorro. De tweede en derde plaats werden ingenomen door Jantine de Vries met Jeanette H (Wimer 461) en Meya Stokman-Aalfs met Foekje W. (Bikkel 470). In de tweede proef draaiden de dames de plek twee en drie om.

Ook Leslie en Juffrouw tweemaal op kop

In de klasse L1 zijn Leslie Agricola met Juffrouw P. (Sipke 450) ook helemaal op stoom, ze wonnen twee maal. Met in hun slipstream Tess Dedden die met Jailey Jede (Mees 397) twee maal achter Leslie eindigde. Iris Vinkx met Jinthe H fan Jentsje’s Pleats (Jurre 495) en Annemieke Brouwer-Wijbenga met Kees W.A. (Nane 492) werden ieder een keer derde. Byonne van der Land met Lucas v.d. Terpen (Menne 496) en Marrit de Vries met Jilles fan Sparjeburd (Tiede 501) wrden gedeeld vierde.

Top 5 wisselt in de L2

De drukbezette L2 betekende voor Anna-Rixt Verbeek een eerste plek met Grutske-Dame (Rindert 406), met Nynke Wygman met Hayko fan ‘e Ypehoeve (Take 455) op een tweede plaats, gevolgd door Thea Dijkstra die met Jietse van Autofarm (Alwin 469) de derde plaats bezette. Op plek vier kwamen Natasja Scholten met KFPS stamboekhengst Gosse 526, Belinda van der Meulen-Sijbesma bezette met Hotse fan Tekla State (Jehannes 484) de vijfde plek.
In de tweede proef waren vier combinaties weer terug in de top 5, maar wel in een iets andere volgorde. Daar gingen Thea en Jietse op kop, gevolgd door Natasja Scholten die KFPS stamboekhengst Gosse 526 naar een tweede plek reed. In deze proef kwam Anna-rixt en Grutske-Dame op de derde plaats. Vierde werd Belinda van der Meulen-Sijbesma met Hotse fan Tekla State (Jehannes 484) en Ilse Meerding met GPD Ward (Thorben 466) kwam op plek vijf, waarbij de top 5 allemaal boven de 200 punten op hun protocol meekreeg.

Stevige competitie in de M

De top vijf in de gecombineerde klasse met de M1 en de M2 kende in beide proeven een geheel andere samenstelling. In de eerste proef wist Rianne Okkema met Stal Okkema’s Yeske (Michiel 442) te winnen, samen met Manon Veenstra met Dreamgirl fan Stal Shakira (Hessel 480) die hetzelfde aantal punten bij elkaar reed. Derde werd Esmeray Ijbema met Florian Bram P.E. (Tsjalle 454), die de hoogst scorende in de M2 was. De vierde plek ging naar Nynke Bakker-Bijlsma met Eke Niesche A.D.V. (Loadewyk 431) en Daniëlle Renken met Arjan van Buren (Thorben 466) op plek 5. De zesde plek in deze klasse was voor Ria tuyp met Edou fan ‘e Boppelannen (Lodewyk 431).
Dan de tweede proef: ook hier gingen Manon en Dreamgirl op kop, gevolgd door Jelmer Ketelaar met Stal de Mersken Ilja (Jurre 495) en Marin Folkertsma met Helmes van het Hoksent (Adel 357) op de derde plek. Byonne van der Land met Gerlanda van de Terpen (Rindert 406) kwam op plek 4, gevolgd door Heleen de Haas met Geartsje fan Bokkum (Jurre 495) en Rianne Okkema met Stal Okkema’s Yeske (Michiel 442).

Dicht bij elkaar in de Z1

In de Z1 is de competitie hevig met amazones die in scores heel dicht bij elkaar liggen. Monique Brandsma-van der Meij haalde met Stal Brandsma’s Diederik (Jehannes 484) met 240 punten een eerste plaats in de eerste proef. Bodien Grijpstra met Matsje BV (Gjalt 426) kwamen op de tweede plek, gevolgd door Harmina Holwerda met Ymkje R.V. (Norbert 444). De vierde plek was voor Thea Dijkstra met Doris van Autofarm (Michiel 442). In de tweede proef kwam Wendy Okkema met Stal Okkema’s Ferdiand (Michiel 442) op kop, met Evelien Duin en Florus oet oale Kloosterveen (Meinte 490) op de tweede plek, gevolgd door Esther Hoekstra met Rinse PJ (Thorben 466). De vierde plaats was voor Monique en Diederik.

Combi ZZLicht en Z2: winst voor Ester en Coco

In de gecombineerde ZZLicht en de Z2 won Ester Postmus met Coco WE (Hessel 480) de beide proeven en werd Jelmer Ketelaar met Timo fân it Pompebled (Maurits 437) tweede en de beste in de Z2. In de tweede proef kwam Marijke Bijker met Tess van de Haarsterweide (Epke 474) op de tweede plek. Hier was Susan Wind met Diesel Galloper (Omer 493) derde en de beste in de Z2.

Deel dit bericht

Meer nieuws