Vanaf heden zijn Kfps.nl en Phryso.com met elkaar versmolten. U kunt alle Phryso berichtgeving vinden onder de Phryso button. Mocht u hier vragen over hebben dan horen wij het graag.

expand_more
search

De Zeeuwse selectiewedstrijd Boazum: volle klassen, stevige competitie

calendar_today 18 juli 2023

De dressuurklassen op de selectiewedstrijd van De Zeeuwse Verzekeringen KFPS dressuurkampioenschap waren goed gevuld op zaterdag 15 juli. Dik 90 combinaties verschenen aan de start en streden om een plek voor de finale

Dubbel winst voor Rianne Okkema

Van de 12 deelnemers in de B wist Rianne Okkema met Stal Okkema’s Zorro twee maal de meeste punten te scoren met 200 en 207 punten. De tweede plek was voor Amber Wijnstra met Freule fan ‘t Fjildhûs (Markus 491, derde werd Silke Heida met Emma út de Westereen (Tymon 456). In de tweede proef was het Cobie Bruinsma met Blomke Fan Nylanzate (Jisse 433) die tweede werd, Silke en Emma reden wederom naar de derde plek.

Leslie en Tess op kop

Leslie Agricola en Juffrouw P. (Sipke 450) wisten in de drukbezette L1 met 217,5 punten de koppositie in te nemen. Tweede werd Tess Dedden met Jailey Jede (Mees 497) die in de tweede proef de beste score neerzette. De combinaties in deze klasse zijn zeer aan elkaar gewaagd. Annemieke Brouwer-Wybenga wist met Kees W.A. (Nane 492) op de derde en de vierde plek te eindigen. Gerbrich Elgersma deed met Klaske van de Egberdina Hoeve (Jehannes 484) hetzelfde.

Veel deelnemers L2

Met 20 deelnemers was het bijzonder druk in de baan bij de L2. Willemke van der Bij haalde met Hero fan Twillens (Eise 489) 211 punten, goed voor de hoofdprijs bij de eerste proef. In de tweede proef werd ze derde. Daar werd Anne-Rixt Verbeek met Grutske-Dame (Rindert 406) eerste met 219 punten. Janna Kes eindigde op de tweede plek met Stal Okkema’s Hidde (Omer 493), Britt Ballast haalde met Hylke fan ‘e Roordadaam (Jehannes 484) in de andere proef de tweede plaats met 204 punten.

In de M1 zaten Jelmer Ketelaar met Hendrik fan ‘e Ridderdijk (Alwin 469) en Thea Dijkstra met Harm fan de Koldenhool (Michiel 442) elkaar op de hielen. Beiden wonnen een proef, beiden kwamen in de andere proef op de tweede plek. De derde plaats in deze klasse met 15 deelnemers was voor Rianne Okkema met Stal Okkema’s Yeske (Michiel 442) en in de andere proef voor Jelmer Ketelaar die Stal de Mersken Ilja (Jurre 495) ook in deze klasse reed.
In de M2 verschenen twee deelemers aan de start. Met 200 en 188 punten won Esmeray Ijbema met Florian Bram P.E. (Tsjalle 454) de beide proeven, met Daniëlle Renken en Arjan van Buren (Thorben 466) op de tweede plek.

Thea ook op kop in Z1

In de Z1 was het opnieuw Thea Dijkstra die de koppositie verdiende met Doris van Autofarm (Michiel 442), de tweede proef kwam ze op de tweede plek terecht. Hier was de koppositie voor Wendy Okkema die Stal Okkema’s Ferdiand (Michiel 442) naar 233,5 punten stuurde. Bodien Grijpstra met Matsje BV (Gjalt 426) en Kim Pernilla Alta met Wybe VW (Beart 411) kwamen op de derde plaats.

Wisselen van één naar twee

Stuivertje wisselen deden Susan Wind en Miranda Venema-Niemarkt ook in de Z2. Susan en Diesel Galloper (Omer 493) haalden de winst met 225 punten, de andere proef kwam Miranda op kop met Adam van de Noeste Hoeve (Tsjalle 454).
Dat gebeurde ook in de ZZLicht waar twee deelnemers meededen. Jelmer Ketelaar reed met Stal de Mersken Jesse (Haitse 425) naar de winst, in de tweede proef was de koppositie voor Marijke Bijker met Tess van de Haarsterweide (Epke 474).

Deel dit bericht

Meer nieuws